h

Eindelijk oplossing belastingdrama Bos en Lommerplein

5 oktober 2007

Eindelijk oplossing belastingdrama Bos en Lommerplein

De bewoners van het Bos en Lommerplein kunnen zich weer met belangrijkere dingen bezighouden: zij hoeven toch geen belasting te betalen over de onkostenvergoeding die zij kregen doordat zij hun huis uit moesten. De gemeente en het Rijk gaan samen de kosten dragen. De SP is blij dat de kibbelende overheden eruit gekomen zijn.

Laurens Ivens)

Gisteren kaartte SP-raadslid Laurens Ivens dit onderwerp aan bij wethouder Financin Lodewijk Asscher. Deze gaf aan dat de Belastingdienst wel erg moeilijk aan het doen was, over een relatief onbeduidend bedrag van 150.000 euro. De Belastingdienst eiste dat tegenover de vergoeding die de mensen van het Bos en Lommerplein aantoonbare kosten stonden. Terwijl de gemeente juist voor het gemak had aangegeven dat deze kosten niet aangetoond hoefden te worden.

Ivens: "Bij een ingrijpende gebeurtenis zoals op het Bos en Lommerplein, moet een overheid snel kunnen handelen en mensen gerust kunnen stellen. Een kinderachtige naheffing achteraf past hier niet bij. Ik ben dan ook blij dat dit nu opgelost is." De Belastingdienst acht een bedrag van 110.000 euro aantoonbaar voor gemaakte kosten. De overige 40.000 euro moet gemeente Amsterdam betalen.

U bent hier