h

Nieuws

22 augustus 2017

Gun Amsterdam de ruimte om prijsopdrijving huizen tegen te gaan (opinie)

In Het Financieele Dagblad van 18 augustus stellen Friso de Zeeuw en Rink Drost dat Amsterdam niet als norm gesteld moet worden voor de aanpak van de problemen op de woningmarkt. Daar kan ik eventueel nog inkomen, maar het mag er niet toe leiden dat het kabinet nog minder oog heeft voor ­Amsterdam. Het tekort aan aandacht levert nu al grote problemen op voor Amsterdam. Als gevolg van het Rijksbeleid lijkt de ongeschreven regel in Amsterdam voor woningen te zijn: 'Wat de gek ervoor geeft'. Hoogste tijd dat er een kabinet komt dat de problemen erkent van de overspannen woningmarkt in Amsterdam.

Lees verder
20 augustus 2017

Buurten in Jeruzalem: Wisselende tevredenheid groot onderhoud

Foto: SP Amsterdam

Bij het groot onderhoud dat woonstichting De Key uitvoert in de wijk Jeruzalem gaat nog niet alles goed. Dat bleek toen de SP naar aanleiding van enkele klachten de buurt introk. Hoewel sommige bewoners aangaven tevreden te zijn, meenden anderen dat de communicatie slecht was. Er werd geschoven in de planning, gas, licht en water werden onaangekondigd afgesloten en reactie van De Key op bewonersklachten bleef uit.

Lees verder
16 augustus 2017

Afspraken leiden tot bescherming betaalbare huur

Foto: SP

De samenwerkingsafspraken tussen de gemeente, de corporaties en de huurdersvereniging hebben geleid tot een goedkoper aanbod van sociale huurwoningen en minder verkoop. Dat blijkt uit onlangs gepresenteerde cijfers over 2016. SP-wethouder en lijsttrekker Laurens Ivens: “De cijfers laten een breuk zien met het verleden. Eindelijk werkt Amsterdam weer aan voldoende betaalbare woningen, in plaats van ze af te breken. Ik ben trots dat de SP het verschil maakt en eraan bijdraagt dat onze stad ook in de toekomst een gemengde stad blijft waar plek is voor iedereen. Amsterdam mag nooit een stad worden waar alleen mensen met een dikke portemonnee nog terecht kunnen.”

Lees verder
16 augustus 2017

Maak van N1 een veilig en duurzaam festivalterrein

De SP wil van het stadsbestuur weten hoe zij het toekomstige festivalterrein N1 in Westpoort een veilig en duurzaam festivalterrein gaan maken. SP-raadslid Tiers Bakker: “Ik juich het toe dat er aan de rand van de stad een plek komt waar op een leuke manier festivals kunnen worden georganiseerd. Zo kunnen we onze stadsparken en woonbuurten ontlasten. Maar laten we van zo’n nieuw festivalterrein dan wel meteen een succes maken, en laten we ervoor zorgen dat alle onzekerheden over veiligheid en natuur/milieu op tijd zijn opgelost.”

Lees verder
12 augustus 2017

De Amsterdamse liefde voor Booking is niet wederzijds (opinie)

Foto: SP / Twitter: @Pretpark020

Afgelopen zaterdag uitte D66-leider Reinier van Dantzig in Het Parool zijn teleurstelling over overnachtingsgigant Booking.com. Dit bedrijf kwam vorige week in het nieuws vanwege het via zadelhoesjes aansporen tot illegale vakantieverhuur van studentenkamers. Net als Van Dantzig zijn we hierover teleurgesteld, helaas is er echter nog wel meer aan te merken op de praktijken van Booking.

Lees verder
10 augustus 2017

Voorkom huisuitzettingen Amsterdamse gezinnen

Foto: SP / Creative commons

Amsterdam moet onderzoeken hoe het huisuitzettingen van gezinnen nog meer kan voorkomen. Ondanks een dalend aantal huisuitzettingen, neemt het aantal gezinsuitzettingen toe. SP-raadslid Tiers Bakker: "Huisuitzettingen zijn een drama voor betrokkenen, zeker voor gezinnen met kinderen. We moeten zorgen dat we dit zoveel mogelijk voorkomen."

Lees verder
10 augustus 2017

Lift seniorenflat moet sneller gerepareerd

Foto: Teresa van Twuijver

De SP vraagt opheldering over het gedwongen thuiszitten van bewoners in een seniorenflat aan de IJdoornlaan In Noord. De ouderen zitten als vogeltjes in een kooi, zeggen ze zelf op AT5. Door een kapotte lift komen de kwetsbare bewoners al sinds zondag 6 augustus 2017 hun huis niet meer uit. Dat betekent inmiddels vijf dagen noodgedwongen naar de kamerplanten staren en televisiebingen. SP-raadslid Tiers Bakker vindt dit heel vervelend: “De meeste bewoners zijn van de lift afhankelijk en kunnen nu geen kant op. Ondertussen laat de reparatie maar op zich wachten. Dat moet anders.”

Lees verder
7 augustus 2017

SP: Meer woningen voor lokale studenten

Foto: SP / Creative commons

De SP wil het tekort aan studentenwoningen, als gevolg van de explosieve groei van buitenlandse studenten, terugdringen. SP-raadslid Erik Flentge heeft raadsvragen gesteld over de woningschaarste die dat veroorzaakt.

Lees verder
4 augustus 2017

Gemeenteraadszaal wordt (eindelijk) toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Foto: SP / Creative commons

Op initiatief van de SP en gesteund door de hele raad wordt de publieksruimte van de gemeenteraadszaal de komende maanden echt toegankelijk gemaakt voor mensen met een rolstoel of een beperking. SP-gemeenteraadslid Nelly Duijndam: “Een toegankelijke publieke ruimte staat hoog op de agenda van Amsterdam. En dat dan juist de gemeenteraadszaal praktisch niet toegankelijk is voor deze groep, dat is echt heel raar. Ik ben blij dat er nu wat aan gedaan gaat worden.”

Lees verder
3 augustus 2017

Amsterdam onderzoekt plaatsen sporttoestellen Zuidoost

Foto: SP / Creative commons

Buurtactivisten uit Zuidoost kwamen eind juni naar de Stopera om de gemeenteraadsleden in de commissie Zorg en Sport te vertellen dat Zuidoost behoefte heeft aan een buitenbad, een pierenbad en sporttoestellen in de openbare ruimte. Aan het laatste verzoek geeft de gemeente nu gehoor. Op initiatief van SP met steun van PvdA en GroenLinks wordt een onderzoek gestart om te kijken wat er voor nodig is om in Zuidoost buitensporttoestellen te plaatsen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier