h

Nieuws

12 januari 2019

Opinie: Doorgeslagen internationalisering gooit de stad op slot

Amsterdam internationaliseert razendsnel. En dat is geen reden tot juichen. Want de grote instroom van expats is een belangrijke oorzaak van duizelingwekkende hoge huren en koopprijzen. Dat leidt tot verdringing van de Amsterdammers. De balans is volledig zoek.

Lees verder
7 januari 2019

Reactie SP Amsterdam op Nashville-verklaring

Foto: SP

Gisteren werd bekend dat enkele honderden orthodox-protestantse predikanten, voorgangers en politici, waaronder ook Amsterdammers, de zogeheten Nashville-verklaring hebben ondertekend. Dit pamflet is uitgesproken afwijzend ten opzichte van homoseksualiteit en transgenders. Deze intolerantie staat wat de SP betreft haaks op de waarden die Amsterdam uitdraagt - Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig – en verdient daarom een scherpe veroordeling.

Lees verder
4 januari 2019

Zorgen over verdubbeling aantal ZZP-jongeren

Foto: ROOD

De SP trekt bij het stadsbestuur aan de bel over de verdubbeling van het aantal Amsterdamse jongeren dat werkzaam is als ZZP'er. De vrees bestaat dat veel van deze jongeren door bedrijven worden gedwongen tot schijnzelfstandigheid, waardoor de bedrijven de arbeidsrechten kunnen ontduiken. De SP vindt dit onacceptabel en roept het stadsbestuur op tot actie.

Lees verder
2 januari 2019

Pak verdringing van Amsterdammers door expats aan

Foto: cc g. stolk

De gemeente moet maatregelen nemen tegen de steeds verdergaande verdringing van Amsterdammers door expats en internationale studenten. SP-raadslid Erik Flentge: “De stad raakt totaal uit balans als de grote toestroom van expats met belastingvoordeeltjes de huizenprijzen steeds maar opdrijft. Beleggers profiteren, Amsterdammers worden verdrongen. Ook de Amsterdammers die werk zoeken, moeten de kans krijgen en niet worden weggeconcurreerd door expats. Het is tijd dat het stadsbestuur maatregelen neemt tegen het vermarkten van onze stad. Wie al langer in deze stad woont, werkt of studeert, moet een kans maken op een baan en voorrang krijgen bij het bemachtigen van een huis.”

Lees verder
30 december 2018

SP feliciteert Columbuspleinbewoners

Foto: SP

Na langdurig actievoeren, vele bewonersbijeenkomsten en een heuse manifestatie, hebben de bewoners van de Columbuspleinbuurt succes gehad. Woningbouwvereniging De Key heeft de oorspronkelijke onkostenvergoeding van 250 euro, opgehoogd naar 1300 euro per woning. Ook is er een bewonersspreekuur gestart. De bewoners van de Columbuspleinbuurt en de SP Amsterdam, onder de noemer KeyHard, zijn samen opgestaan en hebben gezegevierd! De SP is afgelopen week in de buurt langsgegaan om de bewoners te feliciteren.

Lees verder
21 december 2018

Extra aandacht voor Amsterdams midden- en kleinbedrijf

Op voorspraak van de SP, PvdA, D66 en Groenlinks gaat Amsterdam meer doen om het midden- en kleinbedrijf te versterken. Daarmee wordt de lokale economie verantwoord aangejaagd. Een voorstel daartoe werd aangenomen door de gemeenteraad. SP-raadslid Tiers Bakker: “Het MKB is de ruggengraat van de Amsterdamse economie. Dat moeten we koesteren.”

Lees verder
21 december 2018

Veiligheid Speelplein Millingenhof verbeterd

Foto: SP Amsterdam

Bewoners rond het Millingenhof in Zuidoost stoorden zich al langere tijd aan staat van de openbare ruimte. Het hofje was vervuild en ook de veiligheid van spelende kinderen in het hofje liet te wensen over.  In juli van dit jaar overhandigden de SP daarom samen met buurtbewoners een petitie aan stadsdeel Zuidoost. Met succes riep deze petitie op de openbare ruimte rond het speelpleintje in de Millingenhof op te knappen. Inmiddels is het hofje weer schoon en veilig.

Lees verder
20 december 2018

Vakantieverhuur maximaal dertig dagen per jaar

Foto: mariano mantel cc / flickr CC

Vanaf 1 januari 2019 mogen huizenbezitters hun huis nog maximaal dertig dagen per jaar aan toeristen verhuren via websites als Airbnb en Booking. Tot nu toe mocht dat zestig dagen per jaar. Dat heeft de gemeenteraad woensdag besloten.

Lees verder
20 december 2018

Investeer in meer P+R-plekken

Op initiatief van de SP en de coalitiepartijen PvdA, Groenlinks en D66 gaat de gemeente onderzoek doen naar uitbreiding van het aantal plekken voor Park en Ride (P+R). Dit zijn plekken waar bezoekers aan de stad hun auto goedkoop kunnen parkeren om vervolgens met het OV op hun bestemming te komen. Hierbij wordt ook bekeken hoe het ‘afstempelgebied’ van de P+R kaartjes het beste kan worden vergroot, zodat meer reizigers de mogelijkheid om P+R te gebruiken om naar hun bestemming in Amsterdam te reizen. Daarnaast verleende de SP ook steun aan het voorstel van de PvdA om te onderzoeken of het mogelijk is de korting op het parkeertarief voor bezoekers aan bewoners te verruimen van 50% naar 65%.   

Lees verder
15 december 2018

Gemeente tikt discriminerende horeca op de vingers

Foto: Alberto Alvarez Perea / Flickr

Amsterdam heeft voor het eerst vier waarschuwingen uitgedeeld aan horecazaken die aan de deur discrimineren. Zaken die een volgende keer in de fout gaan moeten een week dicht. SP-raadslid Nicole Temmink: “Het hoort niet uit te maken wat je huidskleur is of in welk land je bent geboren. Horecazaken die daar anders over denken en discrimineren aan de deur verdienen straf. Heel goed dat de gemeente hier nu een tik op de vingers voor geeft.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier