h

Nieuws

16 mei 2019

Genoeg Gewacht: kom ook in actie tegen de wachtlijsten in de zorg!

Foto: SP

Aanstaande maandag komen we in actie tegen de lange wachtlijsten in Amsterdam. Sinds de sluiting van het Slotervaartziekenhuis moeten tientallen Amsterdammers maandenlang wachten op een medische behandeling. Het verhaal van zorgverzekeraar Achmea dat er ‘overcapaciteit’ is in Amsterdam, is volgens patiënten en zorgverleners  grote onzin.   

Lees verder
15 mei 2019

Amsterdam vangt neoliberale bezuinigingen op met miljoenen investeringen

Foto: Gabi Agur / Flickr

Om de neoliberale bezuinigingen vanuit Den Haag te lijf te gaan gaat Amsterdam de komende jaren miljoenen investeren in de jeugdzorg, begeleiding naar werk en het wegwerken van achterstallig onderhoud in het groen en de openbare ruimte. Dit maakte het stadsbestuur gisteren bekend bij het presenteren van de hoofdlijnen voor de begroting van 2020.

Lees verder
11 mei 2019

Van Walbeeckstraat uitgeroepen tot beleggersparadijs

Foto: SP Amsterdam

Met dank aan de Europese Unie hebben internationale beleggers en huisjesmelkers vrij spel in Amsterdam. Huurders worden hun woning uitgejaagd en internationale beleggers stuwen de prijzen op. Om aandacht te vragen voor deze problematiek en de Europese Unie die dit faciliteert, riep de SP zaterdag de Van Walbeeckstraat uit tot beleggersparadijs.

Lees verder
8 mei 2019

Herdenking Spaanse Burgeroorlog

Foto: SP / Samen met wethouder Rutger Groot Wassink legt Erna Berends een krans

Ter nagedachtenis aan de Amsterdammers die meestreden in de Spaanse burgeroorlog heeft de SP vanmiddag een krans gelegd bij het Spanjemonument in Amsterdam Noord. SP-stadsdeelbestuurder Erna Berends: “Het is belangrijk de strijd tegen het fascisme en de slachtoffers van de Spaanse Burgeroorlog te blijven herdenken.
Een eerbetoon aan zij die vochten voor vrijheid.”

Lees verder
2 mei 2019

Hardere aanpak huisjesmelkers

Foto: Jvhertum

Amsterdam gaat nieuwe methodes ontwikkelen om de strijd tegen huisjesmelkers op te voeren. Zo gaat de gemeente een proef doen met het uitschrijven van boetes bij herhaaldelijke overtredingen. Daarnaast wordt samenwerking gezocht met organisaties als de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie om overtreders sneller op te sporen.

Lees verder
1 mei 2019

Laat Brussel niet de baas over Amsterdam zijn (Opinie)

Foto: Ninara

Met de Europese verkiezingen voor de deur is het zaak de invloed van Brussel op Amsterdam terug te dringen. 

Lees verder
26 april 2019

Amsterdammers krijgen voorrang bij jongerenwoningen

Foto: SP

Amsterdam wil vanaf volgend jaar een groot deel van jongerenwoningen met voorrang toewijzen aan Amsterdamse jongeren. Dat heeft het stadsbestuur vandaag bekend gemaakt. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van de SP in vervulling. SP-raadslid Erik Flentge: “In deze krappe woningmarkt wordt je kans op een huis steeds meer bepaald door hoe dik je portemonnee is. Jongeren die hier opgegroeid en geworteld zijn moeten te vaak tegen hun wens in gedwongen de stad verlaten.  Dat vindt de SP een hele slechte ontwikkeling. Het is goed dat we met een voorrangsregeling Amsterdamse jongeren een eerlijker kans gaan geven op plek om te wonen.”

Lees verder
26 april 2019

Dierenarts-regeling voor minima een groot succes

Foto: SP

De Adam-regeling, waarbij minima met een huisdier financiële steun krijgen voor een dierenartsbezoek, is een groot succes. Deze week was het de 10.000e keer dat een huisdier van een baasje met laag inkomen werd geholpen via de regeling. SP-wethouder Laurens Ivens: “Op deze manier voorkomen we dat huisdieren onnodig lijden, puur om het feit dat hun baasje niet genoeg geld heeft.”

Lees verder
24 april 2019

Armeense genocide herdacht in Amsterdam

Foto: SP

Vandaag werd de gruwelijke massamoord op meer dan een
miljoen Armeniërs, Assyriërs en Arameeërs in het Ottomaanse Rijk herdacht. Namens de SP waren kamerlid Sadet Karabulut en raadslid Cobie Groenendijk aanwezig

Lees verder
24 april 2019

Omstreden haatprediker heeft niets te zoeken in Amsterdam

Foto: SP

SP, GroenLinks, D66 en PvdA gaan tijdens de raad van 8 mei vragen stellen over de komst van haatprediker Steven Anderson naar Amsterdam. Deze Amerikaanse prediker roept op tot het vermoorden van homo’s en noemt hen pedoseksuelen. Hem is toegang geweigerd in Zuid-Afrika en Groot-Britannie en de coalitie wil weten wat Anderson in Amsterdam komt doen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier