h

Nieuws

17 mei 2018

Voorkom nachtoverlast passagiersvaart Borneosteiger

Foto: steedm cc

De SP wil dat het stadsdeelbestuur voorkomt dat omwonenden van de Borneosteiger te maken gaan krijgen met nachtelijke overlast door het laden en lossen van passagiersboten. SP-stadsdeelcommissielid in Oost Karel van der Weide: “Water houdt weinig geluid tegen, en direct rondom de aanlegsteiger staan veel huizen. Laten we de bewoners in deze woonbuurt gewoon hun nachtrust gunnen, in plaats van dat ze tijdens hun slaap te maken krijgen met rumoerige bootpassagiers. Deze plek is gewoon niet geschikt voor nachtelijk laden en lossen.”

Lees verder
16 mei 2018

Vergaande maatregelen tegen overlast massatoerisme

Foto: SP

GroenLinks, D66, PvdA en SP stellen vergaande maatregelen voor om de overlast van het massatoerisme in te dammen. De partijen willen de stad leefbaar houden door onder meer de toeristenbelasting flink te verhogen en overlastgevend vervoer zoals tournigcars, paardenkoetsen en bierfietsen te verplaatsen of te verbieden. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: “Amsterdam is een stad om te wonen, te leven en te werken. Toerisme komt op de tweede plaats en moet zich aanpassen aan de Amsterdammers.”

Lees verder
11 mei 2018

Adelaarsweg viert bouw geluidswal

Foto: SP Amsterdam

De gemeente is eindelijk begonnen met de bouw van de geluidswal aan de Adelaarsweg. Na jarenlange bewonersacties, en inzet van de SP, komt er een einde aan de geluidsoverlast van het voorbijrazende verkeer. De SP deelde vrijdag taart en tompoucen uit aan omwonenden, om dit heugelijke feit te vieren.

Lees verder
8 mei 2018

Plaats meer vrouwvriendelijke toiletten bij evenementen

De SP wil dat er bij evenementen als Koningsdag en de Gaypride meer openbare toiletten worden neergezet, ook voor vrouwen. Afgelopen Koningsdag was slechts één op de 25 door de gemeente neergezette plasplekken toegankelijk voor vrouwen. Een bewoner in de binnenstad telde op Koningsdag maar liefst 66 wildplassers voor zijn deur.  

Lees verder
20 april 2018

Houd drugsgeld weg van de woningmarkt

Foto: jeffrey kuiper cc

De SP wil dat er maatregelen worden genomen tegen de investeringen van drugsgeld op de woningmarkt. SP-raadslid Nicole Temmink: “Zowel op landelijk als lokaal niveau is actie nodig om te voorkomen dat huizen door criminelen worden gebruikt om geld wit te wassen. Ik wil niet dat misdaad loont, en dat dan ook nog gewone woningzoekenden door criminelen worden weggeconcurreerd in de zoektocht naar een huis.”

Lees verder
19 april 2018

Voorkom terugkeer heroïneproblematiek

De SP wil dat het stadsbestuur maatregelen neemt om te voorkomen dat de heroïneproblematiek uit het verleden weer de kop op steekt. Belangenverenigingen trekken aan de bel omdat het aantal momenten voor heroïneverstrekking is verminderd vanwege personeelsgebrek bij de GGD. SP-raadslid Nicole Temmink: “Een goed gebruikersprogramma voorkomt drugshandel en gebruikersoverlast en zorgt ervoor dat verslaafden niet aan hun lot worden overgelaten. Als mensen die er bovenop zitten aan de bel trekken, wil ik dat het stadsbestuur daar voldoende aandacht voor heeft.”

Lees verder
18 april 2018

Geef alle huurders bezwaarmogelijkheid bij bepaling woningwaarde

Foto: cc g. stolk

De SP vindt dat elke huurder zonder gedoe bezwaar moet kunnen maken als de gemeente de marktwaarde van een huurhuis te hoog inschat. SP-raadslid Erik Flentge: “Dankzij allerlei slechte maatregelen uit Den Haag bepaalt de marktwaarde van je huis, de woz-waarde, voor een flink deel hoe hoog de huur mag zijn. Het gebeurt vaak genoeg dat de gemeente een verkeerde inschatting maakt van die marktwaarde. Dan is het belangrijk dat niet alleen de eigenaar, maar ook de huurder bezwaar kan maken tegen een onjuiste woz-waarde. Anders kan de huurder een onterechte huurstijging krijgen.”

Lees verder
17 april 2018

Eerste wooncoöperatie aan de slag op gemeentelijke bouwgrond

Er komt een complex met betaalbare huurhuizen op IJburg waar bewoners zelf de baas zijn over het beheer en onderhoud van de huizen en de gemeenschappelijke ruimtes. Het initiatief “De Warren” is daarmee het eerste collectief dat aan de slag kan via de proef van de gemeente om bouwgrond met korting te reserveren voor wooncoöperaties met sociale- en middeldure huur.

Lees verder
13 april 2018

Voorkom wildgroei aan hobby-rondleiders

Foto: SP / Creative Commons

De SP maakt zich zorgen over de komst van toerismeplatform Peliqan. Dit platform maakt het mogelijk dat elke Amsterdammer zijn eigen privé toeristenbureautje kan spelen. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: “We hadden al hobby-hoteliers en hobby-taxichauffeurs. Deze stad zit niet te wachten op de komst van hobby-rondleiders die een bedreiging vormen voor de werkgelegenheid en van de stad een nog groter pretpark voor toeristen maakt.”

Lees verder
13 april 2018

‘Geen eigen bijdrage bij vertraging aanvullend OV’

Foto: SP / Creative Commons

Op verzoek van de SP gaat het stadsbestuur onderzoeken of mensen die meer dan een uur moeten wachten op hun aanvullend openbaar vervoer, hun eigen bijdrage niet hoeven te betalen. Op deze manier moet de vervoerder, RMC, aangespoord worden om minder vaak te laat te komen. SP-raadslid Erik Flentge: “Mensen die afhankelijk zijn van aanvullend OV hebben recht op vervoer dat op tijd komt. Die mag je niet in de kou laten staan.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier