h

Nieuws

24 september 2019

Eindelijk snelheidsmaatregelen in Tuindorp Nieuwendam

Foto: SP Amsterdam

De gemeente gaat op korte termijn maatregelen nemen tegen het vele te hard rijdende verkeer in Tuindorp Nieuwendam. Zo worden oversteekplaatsen en wegbelijning onder handen genomen en worden er drempels geplaatst voor zebrapaden. Hiermee komt na jarenlang actievoeren een einde aan de gevaarlijke verkeerssituaties in de wijk.

Lees verder
23 september 2019

Amsterdam komt met actieplan wooncoöperaties

Foto: Picasdre / Wikimedia Commons

Het stadsbestuur wil ruim baan geven aan wooncoöperaties voor sociale en middeldure woningen. Er is een actieplan opgesteld dat ervoor moet zorgen dat er over 20 jaar zo’n 40.000 huizen zijn die deel uitmaken van een wooncoöperatie.

Lees verder
23 september 2019

OpSPraak: Radicaal alternatief voor woningmarkt nodig

Foto: SP Amsterdam

Huurders, belangenorganisaties, politieke partijen en andere gelijkgestemden moeten samen een vuist maken tegen de almaar stijgende huren en huizenprijzen. Door een breed front te vormen en radicale alternatieven uit te werken kan de kapitalistische wooncrisis worden opgelost. Dat was de conclusie van een boeiend Politiek Café OpSPraak over wonen en kapitaal in Amsterdam.

Lees verder
19 september 2019

Forse investeringen in strijd tegen woningnood, lerarentekort en begeleiding naar werk

Foto: Gabi Agur / Flickr

Vanmiddag is de begroting voor het jaar 2020 bekend gemaakt. Er wordt fors geïnvesteerd om de problemen in de stad aan te pakken. De investeringen worden onder andere gebruikt om de woningnood te bestrijden, het lerarentekort aan te pakken en meer Amsterdammers aan het werk te helpen. SP-fractievoorzitter Erik Flentge: “Ik ben blij dat het stadsbestuur flink investeert, dat is hard nodig. Tegelijkertijd kan Amsterdam, problemen zoals de woningnood, niet oplossen zonder koerswijziging uit Den Haag. Momenteel rooft de regering geld dat bedoeld is voor huurders weg bij corporaties en de Amsterdammer betaalt de prijs voor de woningnood."

Lees verder
11 september 2019

Mark van Dongen geïnstalleerd in Stadsdeelcommissie Oost

Foto: SP Amsterdam

SP'er Mark van Dongen is dinsdag geïnstalleerd als lid van de Stadsdeelcommissie in Oost. Daarin wordt hij vertegenwoordiger voor het gebied Indische Buurt/Oostelijk Havengebied.

Lees verder
3 september 2019

Met dank aan SP: kwijtschelding belasting voor 1500 Amsterdammers

Foto: SP / Creative Commons

Goed nieuws voor zo’n 1500 Amsterdammers met een kleine beurs: voortaan  hoeven deze Amsterdammers geen gemeentelijke belastingen meer te betalen. Dit blijkt uit een brief van de wethouder Financiën die recent naar de gemeenteraad is gestuurd. SP-raadslid Tiers Bakker: “De mogelijkheid tot ontheffing is er altijd al geweest. Maar veel mensen weten niet van het bestaan van de regeling af, of ze lopen vast in de bureaucratie en het papierwerk dat erbij komt kijken. Ik ben dan ook blij dat de gemeente nu actief mensen is gaan benaderen en de procedures voor kwijtschelding heeft versimpeld.
Dit heeft een mooi eerste resultaat opgeleverd.”

Lees verder
31 augustus 2019

SP: gebruik leegstaande Slotervaartziekenhuis voor opvang dak- en thuislozen

Foto: SP Amsterdam

SP-fractievoorzitter Erik Flentge wil dat het stadsbestuur streeft naar extra tijdelijke nachtopvang in het leegstaande Slotervaartziekenhuis. Flentge: “Het leegstaande ziekenhuis is een voor iedereen zichtbaar overblijfsel van het marktfalen in de zorg. Dat is des te schrijnender nu zoveel mensen dakloos door de stad zwerven op zoek naar een slaapplek en door handhavers overal worden weggestuurd. We kunnen het pand ook tijdelijk gebruiken om het tekort aan plaatsen in de nachtopvang mee op te vangen. Dan beginnen de eigenaren alvast om de grote maatschappelijke schade die ze hebben veroorzaakt met het faillissement van het ziekenhuis, te compenseren.”

Lees verder
27 augustus 2019

Verander het systeem, maak gezond en duurzaam eten bereikbaar voor iedereen

Gezond en duurzaam eten moet bereikbaar worden voor iedereen. Dat is de inzet van het gemeentelijke beleid op het thema voedsel, de ‘voedselstrategie’.

Lees verder
27 augustus 2019

Crisis bij AEB: vier vragen aan Tiers Bakker

Foto: pj_in_oz / Flickr

Het Amsterdamse Energie Bedrijf verkeert in een grote crisis.
Het bedrijf kampt met grote financiële tekorten en technische problemen. Wat is er precies aan de hand en hoe heeft het zover kunnen komen? Vier vragen aan SP-raadslid Tiers Bakker, woordvoerder milieu en duurzaamheid.

Lees verder
26 augustus 2019

Extra aandacht voor daklozen

Update 26-8-2019. Afgelopen vrijdag meldde het CBS dat aantal daklozen in Nederland is verdubbeld naar bijna 40.000 mensen.
De SP vroeg al eerder aandacht voor deze problematiek en spoort het
college onder andere aan om meer briefadressen beschikbaar te stellen, zodat mensen weer grip op hun leven kunnen krijgen.
Lees hieronder wat het stadsbestuur nog meer voor actie onderneemt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier