h

Nieuws

20 september 2018

Voorkom dat toeristische kramen de markt overnemen

Foto: SP / Creative commons

Het stadsbestuur gaat, op voorstel van de SP, onderzoeken hoe toeristenkramen geweerd kunnen worden van Amsterdamse markten. Zo wil de SP de kwaliteit van de Amsterdamse markten behouden. SP-raadslid Tiers Bakker: “Nu er regels zijn om de komst van toeristenwinkels af te remmen, wil ik voorkomen dat vervolgens de markten worden overgenomen door die winkels. De markt moet een plek zijn waar Amsterdammers wat te zoeken hebben.”

Lees verder
19 september 2018

Amsterdam zegt nee tegen Brusselse bemoeienis

Foto: SP / Creative commons

Op initiatief van de SP heeft de gemeenteraad van Amsterdam zich unaniem uitgesproken tegen de nieuwe Europese Notificatierichtlijn. Deze richtlijn werkt gemeentes tegen die maatregelen willen nemen die mogelijk van invloed zijn op bedrijven. SP-raadslid Tiers Bakker: “Amsterdam is van Amsterdammers, niet van het grote geld. Het is goed dat Amsterdam zich aansluit bij de lange rij overheden en organisaties die in verzet komt tegen overbodige bemoeizucht uit Brussel.”

Lees verder
18 september 2018

SP start OV-onderzoek: De reiziger aan het woord

Foto: SP / Creative Commons

De SP start een reizigersonderzoek naar de staat van het Amsterdamse openbaar vervoer. Met het onderzoek ‘De reiziger aan het woord’ wordt gevraagd naar de bevindingen over het nieuwe lijnennet en bijbehorende dienstregeling. SP-raadslid Tiers Bakker: “Honderdduizenden Amsterdammers zijn dagelijks afhankelijk van het OV om van A naar B te komen. Zij hebben recht op goed openbaar vervoer. Wij willen van hen weten of hier voldoende sprake van is.”

Lees verder
14 september 2018

Voorkom lastenverhoging bij plaatsen zonnepanelen

Foto: SP / Creative commons

Huurders en huiseigenaren moeten niet financieel bestraft worden voor het verduurzamen van hun woning. Om die reden pleit de SP ervoor om geplaatste zonnepanelen niet mee te nemen in de berekening van de WOZ-waarde van een woning,  de waarde waarmee de prijs van sociale huurwoningen en de hoogte van de onroerendezaakbelasting voor koopwoningen wordt bepaald. SP-raadslid Tiers Bakker: “Verduurzaming moeten we stimuleren, niet bestraffen.”

Lees verder
5 september 2018

Steun voor stakende agenten

Foto: SP Amsterdam

Vandaag voert de politie in Amsterdam actie voor een betere CAO en betere arbeidsvoorwaarden. De SP deelde vanochtend taart uit om de stakende agenten een hart onder de riem te steken.

Lees verder
9 augustus 2018

Brussel moet niet de baas spelen in Amsterdam (Opinie)

Foto: SP / Creative commons

Wie is nu eigenlijk de baas in Amsterdam? Bijvoorbeeld als het gaat om strengere regels voor vakantieverhuur, of bij het aanpakken van de problemen op de Amsterdamse taximarkt? De meeste mensen zullen zeggen: de gemeenteraad, of het college van Burgemeester & Wethouders.

Lees verder
9 augustus 2018

Protest in zwemkleding tegen Soho House

Foto: SP

Buurtbewoners en de SP protesteerden woensdag in zwemkleding tegen de komst van het Soho House in de Spuistraat. De bewoners eisen dat er in het exclusieve hotel - met zwembad op het dak - buurtfuncties worden ondergebracht.

Lees verder
8 augustus 2018

SP opent meldpunt overlast Schiphol

Foto: Creative Commons

De SP lanceert een online meldpunt waar mensen overlast van vluchten van en naar Schiphol kunnen melden. Met dit meldpunt wil de SP luisteren naar al die Amsterdammers die veel last hebben van Schiphol, maar wiens klachten en bezwaren niet in behandeling worden genomen. SP-raadslid Tiers Bakker: “De overlast van Schiphol neemt almaar toe, terwijl omwonenden zich niet gehoord voelen. Daar willen we verandering in brengen.”

Lees verder
7 augustus 2018

Maximeer afsluiting parken door festivals

Foto: SP / Creative commons

Er moet een maximum komen voor het aantal dagen dat een festival een park kan afsluiten voor op- en afbouwwerkzaamheden. Op die manier moeten parken weer toegankelijker worden voor buurtbewoners om in te verblijven. SP-raadslid Tiers Bakker: “Parken zijn de achtertuinen van veel Amsterdammers. Het is daarom belangrijk dat deze zo toegankelijk mogelijk zijn."

Lees verder
3 augustus 2018

Grijp in op falende thuiszorgmarkt

Foto: SP Amsterdam

De gemeente moet ingrijpen bij Amsterdamse thuiszorgbedrijven die niet voldoen aan de eisen voor goede en veilige zorg. Zo moet de wethouder de slecht presterende bedrijven aanspreken en, indien mogelijk, bestraffen. SP-duoraadslid Cobie Groenendijk: “Mensen in Amsterdam krijgen te vaak niet de zorg waar ze recht op hebben. Dat moet echt anders.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier