h

Nieuws

24 februari 2017

Alarmlijn tegen schimmelwoningen

De SP opent een alarmlijn tegen schimmelwoningen. Amsterdammers kunnen bij het meldpunt terecht met klachten over het onderhoud van hun woning. De SP zal bewoners bijstaan om ervoor te zorgen dat verhuurders hun onderhoudsverplichtingen nakomen. SP-raadslid Erik Flentge: "Sommige huurders leven in slecht onderhouden woningen met bijvoorbeeld beschimmelde muren, slechte kozijnen, veel tocht of zelfs plassen water in huis. Zulke onderhoudsproblemen moeten snel worden opgelost. Huurders hebben daar recht op."

Lees verder
23 februari 2017

Soner Sari (HiCondo) Huisjesmelker van het Jaar 2017

ROOD, jong in de SP, heeft huisbaas Soner Sari van woningcomplex HiCondo in Amsterdam Zuidoost gekozen tot ‘Huisjesmelker van het Jaar 2017’. De oneervolle titel wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt aan de slechtste huisbaas, corporatie of bemiddelaar van Nederland. Sari verhuurt ‘luxe’ studentenwoningen in Amsterdam. Hij weigert zijn pand fatsoenlijk op te leveren, doet nauwelijks aan onderhoud en intimideert en bedreigt zijn huurders. ROOD-voorzitter Merel Stoop: “Wat deze huisbaas allemaal flikt is bizar. Vooral de intimidatie gaat erg ver: hij laat huurders zwijgcontracten tekenen en is zelfs veroordeeld voor het fysiek mishandelen van een van zijn huurders.” Als prijs ontving Sari een bezoek van een brassband en een bokaal.

Lees verder
22 februari 2017

Gemeente plaatst reddingstrapje tegen verdrinkingen

De gemeente heeft een reddingstrapje geplaatst bij een steiger in het water naast de Haarlemmerpoort. Daarmee wil de gemeente het makkelijker maken na een val weer uit het water te komen. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Wij vragen al lange tijd meer aandacht voor het hoge aantal verdrinkingsdoden in Amsterdam. Zulke trappetjes kunnen meehelpen de grachten veiliger te maken. Goed dat de gemeente hiermee aan de slag is.”

Lees verder
21 februari 2017

Bestrijd de tweedeling, niet de huurders (opinie)

Vorige week betoogde D66-raadslid Van Dantzig in Het Parool dat er meer ruimte voor mensen met een middeninkomen moet komen. Dat is zeker een zorg, maar de oplossing die hij aandraagt slaat de plank volledig mis. Want de stad wordt niet betaalbaarder door de huren te verhogen.

Lees verder
17 februari 2017

Amsterdam gaat ervaringsdeskundigen opleiden voor betere zorg

Op initiatief van de SP krijgen twaalf Amsterdammers met een bijstandsuitkering en ervaring in de zorg de mogelijkheid opgeleid te worden tot gediplomeerd ervaringsdeskundige. Met een officieel diploma kunnen zij vervolgens ingezet worden om de zorg te verbeteren. SP-gemeenteraadslid Nelly Duijndam: “Heel mooi dat de gemeente op deze wijze het belang erkent van ervaringsdeskundigen in de zorg. Mensen die zelf hebben meegemaakt hoe de zorg werkt kunnen meehelpen de afstand tussen beleidsambtenaren, zorgmedewerkers en hulpbehoevenden te verkleinen.”

Lees verder
17 februari 2017

Laat leraren weer leren van elkaar (update)

(Oorspronkelijk bericht 13-4-2017) Ervaren, sterke leraren die toe zijn aan een uitdaging zouden heel goed het lerarenteam op scholen met achterblijvende prestaties kunnen versterken. Coalitiepartijen D66, VVD en SP dienen hiertoe een initiatiefvoorstel in.

Foto: yishun junior college
Lees verder
16 februari 2017

Meer aandacht voor toegankelijkheid winkelstraten

Op voorstel van de SP gaat de gemeente meer doen om winkelstraten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.  SP-raadslid Nelly Duijndam: “Keer op keer blijkt dat mensen met een rolstoel vastlopen in sommige winkelstraten. Dat beperkt mensen in een rolstoel in hun mobiliteit en ik vind dat niet sociaal.”

Foto: Matthijs de Bruijne
Lees verder
16 februari 2017

Bestuurlijk stelsel wordt meer buurtgericht

Het bestuurlijk stelsel in Amsterdam gaat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen op de schop. Stadsdelen krijgen minder beleidsbevoegdheden en worden dichter bij de mensen georganiseerd. SP-fractievoorzitter  Daniel Peters: “Het bestuur van de stad gaat minder vergaderen en meer met bewoners in gesprek. Dat is waar democratie om draait en daarom wordt dit een verbetering ten opzichte van het huidige stadsdeelstelsel.”

Lees verder
15 februari 2017

Problemen met riool in de Vogelbuurt

Meerdere huizen in de Vogelbuurt hebben last van problemen met het riool. Zo loopt water slecht weg, komt regelmatig een flinke stank uit de afvoer en is in sommige gevallen zelfs sprake van opborrelende smurrie in toilet of douche. Dat blijkt uit rondgang van de SP in de buurt.

Foto: SP
Lees verder
12 februari 2017

Buurten in de Laurierhof: behoud goedkope ouderenwoningen

Er moeten voldoende ouderenwoningen komen in Centrum en de woningen die er zijn, moeten betaalbaar blijven. Dat vertelden bewoners van de Laurierhof, een complex van 80 ouderenwoningen tussen Laurierstaat en Rozenstraat zaterdag aan de SP.Lees verder

Pagina's

U bent hier