h

Nieuws

15 maart 2018

Ouderbijdrage naar maximaal 50 euro op Amsterdamse basisscholen

Op voorstel van de SP, met steun van PvdA en GroenLinks, gaat het stadsbestuur er bij alle Amsterdamse basisscholen op aandringen dat de vrijwillige ouderbijdrage niet hoger is dan € 50,- per leerling per jaar. Initiatiefnemer SP-raadslid Erik Flentge is blij met het resultaat: “Amsterdam is de enige stad die de vrijwillige ouderbijdrage gaat maximeren. Dat is prachtig. Zo zorgen we ervoor dat de bijdrage betaalbaar blijft voor ouders met een kleine portemonnee. Kinderen mogen nooit uitgesloten worden van activiteiten.”

Lees verder
14 maart 2018

SP wil forse investeringen voor veilige en leefbare buurten

Foto: SP

Laurens Ivens en Lilian Marijnissen op bezoek in de Van der Pekbuurt

Lees verder
14 maart 2018

Amsterdams links stembusakkoord tegen het lerarentekort

De Amsterdamse SP, PvdA en GroenLinks komen met een hoofdstedelijk stembusakkoord om de stakende leraren te steunen die 1,4 miljard euro extra investering in het basisonderwijs eisen.

Lees verder
13 maart 2018

SP landelijk in actie tegen schimmelhuizen

Foto: SP

Van Groningen tot Venray en van Middelburg tot Amsterdam: SP -Kamerlid Sandra Beckerman stelde Kamervragen over bijna veertig wijken met schimmelwoningen en achterstallig onderhoud, verspreid over heel Nederland. De lijst kwam tot stand na een inventarisatie bij SP-afdelingen. Beckerman: “In al die wijken leven mensen in ongezonde of onveilige woningen. Opvallend veel kinderen in die wijken gebruiken medicijnen tegen astma. Ik vrees dat deze inventarisatie het topje van de ijsberg is. Ondanks verzoeken van de bewoners doen de verhuurders in deze wijken niks of te weinig. En dat terwijl huurders wel elk jaar een huurverhoging mogen ophoesten. Ze worden keihard in de steek gelaten.” 

Lees verder
10 maart 2018

De linkse Amsterdamse aanpak versus de rechtse Rotterdamse (opinie)

Foto: SP

Dit artikel verscheen op Joop.nl

Lees verder
10 maart 2018

Weer geen uitmarkt in Zuidoost, SP vraagt om opheldering

Tot teleurstelling van de SP is de gemeente toch weer bezig om de Uitmarkt in stadsdeel Centrum te organiseren. Vorig jaar werd juist een voorstel van de SP aangenomen om de Uitmarkt in 2018 in Zuidoost te organiseren. Indiener van  dat voorstel, SP-raadslid Nelly Duijndam is niet te spreken over de gang van zaken: “Weer wordt Zuidoost genegeerd en weer gaat er veel aandacht en drukte naar stadsdeel Centrum. Ik vind het op zijn zachtst gezegd niet netjes dat de wethouder zich er weinig van aan lijkt te trekken dat de gemeenteraad hierover een voorstel heeft aangenomen.”

Lees verder
9 maart 2018

SP presenteert resultaten hulpdiensttour: veel bereikt, maar ook nog veel te doen

Foto: SP

Een drie jaar durende tour van de hulpdienst door heel Amsterdam werd deze week afgerond met de Week van de Hulpdienst. SP-wethouder Arjan Vliegenthart was aanwezig bij de feestelijke afsluiting op 9 maart om de hulpdienstmedewerkers te bedanken en met bezoekers in gesprek te gaan. Vliegenthart: “De afgelopen vier jaar hebben we ons als partij ingezet voor de bestrijding van armoede. Ik als wethouder, de partij met raad en daad van de hulpdienst. We hebben veel bereikt. Daar ben ik trots op. Maar is een hoop te doen. Dat zien we elke dag. Daarom is een stem op de SP op 21 maart zo belangrijk. Alleen met een grote SP kunnen we onze weg naar een socialer Amsterdam vervolgen.”  

Lees verder
9 maart 2018

Stadsbestuur garandeert zorg voor mensen met pgb-problemen

Foto: Omer Ziv

Het stadsbestuur gaat op verzoek van de SP een oplossing regelen voor mensen die problemen hebben omdat de termijn is verstreken van hun persoonsgebonden budget voor zorg (pgb). SP-raadslid Nelly Duijndam: “Daar ben ik heel blij mee. Mensen die wel zorg nodig hebben dreigden zonder hulp bij het huishouden te komen zitten. Het is goed dat het stadsbestuur snel ingrijpt om dat te voorkomen.”

Lees verder
9 maart 2018

SP ondertekent regenboog stembusakkoord voor gelijkwaardigheid

Foto: SP

Kandidaatraadslid Cobie Groenendijk heeft namens de SP het roze stembusakkoord ondertekend. In het akkoord spreken een aantal politieke partijen zich uit tegen discriminatie en voor gelijkwaardigheid van Amsterdamse LHBTI’s. Groenendijk: “Iedereen in Amsterdam moet zichzelf kunnen zijn, hoe je er ook uit ziet of op wie je ook verliefd wordt. Dat is de gelijkwaardigheid en de menselijke waardigheid waar we bij de SP voor staan.”

Lees verder
8 maart 2018

Sloopgevaar IJplein en Laanweg van de baan

Foto: SP Amsterdam

De gemeente Amsterdam gaat  samen met bewoners plannen maken voor verbetering van het IJplein. Daarbij gaat de gemeente uit van het verbeteren en renoveren van de woningen. Daarmee zijn de sloopplannen van woningen in het gebied, net als op de Laanweg, van de baan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier