h

Nieuws

21 november 2018

Vacature: Medewerker SP-fractie Amsterdam

Foto: SP Amsterdam

De gemeenteraadsfractie van de SP in Amsterdam is op korte termijn op zoek naar een nieuwe fractiemedewerker. De fractiemedewerker ondersteunt inhoudelijk en secretarieel de fractie, samen met de andere medewerkers.

Lees verder
16 november 2018

Bouw leegstaande kantoren Zuidoost om tot woningen voor senioren en jongeren

Op initiatief van de SP en PvdA gaat de gemeente Amsterdam onderzoeken of leegstaande kantoren in Amsterdam-Zuidoost omgebouwd kunnen worden tot woningen voor senioren en jongeren. Dit voorstel is gisteravond aangenomen in de stadsdeelcommissie van Zuidoost.

Lees verder
16 november 2018

Ondersteuning studerende minima bij kosten kinderopvang

Vanaf januari 2019 krijgen Amsterdamse studenten een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang.  SP-raadslid Erik Flentge: “Ik ben blij dat de gemeente het SP voorstel om ook studenten tegemoet te komen in de kosten voor de eigen bijdrage van de kinderopvang overneemt. Deze financiële steun in de rug voorkomt dat studenten vroegtijdig moeten afhaken en verhoogt daarmee de kans op het succesvol afronden van de studie”

Lees verder
13 november 2018

Koop Slotervaartziekenhuis op

Foto: SP Amsterdam

Gisteren werd bekend dat de curator geen akkoord heeft bereikt voor een doorstart van het Slotervaartziekenhuis. De SP Amsterdam pleit daarom voor de opkoop van het ziekenhuis. SP-fractievoorzitter Erik Flentge: “Opkoop is nu de enige reddingsboei voor ons ziekenhuis. De commerciële clubs en Achmea doen niks. Dan wordt het tijd dat de overheid de regie neemt en ons ziekenhuis redt. We roepen vervolgens de minister op dit ziekenhuis te exploiteren, bij voorkeur samen met de artsen en andere zorgverleners”  

Lees verder
13 november 2018

Ban wapenbedrijven uit Amsterdam

Foto: Creative commons

Amsterdam moet zich uitspreken tegen de aanwezigheid van wapenbedrijven in de stad. Ook moet de gemeente samen met de regering in Den Haag maatregelen nemen om wapenbedrijven uit de stad te kunnen weren. SP-raadslid Tiers Bakker: “Amsterdam zet zichzelf graag neer als internationaal verantwoorde hoofdstad. Dan is het niet uit te leggen dat wij bedrijven in onze stad hebben die geld verdienen met dood en verderf.”

Lees verder
12 november 2018

Duizenden mensen staan op voor rechtvaardigheid

Foto: SP Amsterdam

Zaterdag was de SP samen met duizenden mensen op de Dam, om op te staan voor een rechtvaardig en socialer Nederland. De demonstratie, een initiatief van de FNV, riep op om samen te strijden tegen de afbraak van de publieke sector.                

Lees verder
12 november 2018

Schrap de verhuurdersheffing (Opinie)

Foto: SP

De economische crisis van 2008 ligt inmiddels achter ons. Nu dient zich een nieuwe crisis aan, die zeker grote steden als Amsterdam hard raakt: een huizencrisis. Maatregelen die bedacht zijn om de vorige crisis te beteugelen, vergroten nu juist de nieuwe crisis. Tijd om daar snel een einde aan te maken, schrijven de Amsterdamse wethouder Wonen Laurens Ivens, de Amsterdamse woningcorporaties en de huurderskoepels.

Lees verder
12 november 2018

Amsterdam op podium diervriendelijkste gemeentes Nederland

Amsterdam is als tweede geëindigd bij de verkiezing tot diervriendelijkste gemeente van Nederland. SP-wethouder Laurens Ivens, sinds ruim vier jaar verantwoordelijk voor het gemeentelijke dierenwelzijnsbeleid in Amsterdam, is trots op de hoge eindklassering: "Dit is een mooi resultaat dat laat zien dat heel veel mensen heel hard hun best doen voor het welzijn van de dieren in Amsterdam. Complimenten voor de nummer 1 Leeuwarden, dat zij de eerste prijs winnen is een mooie motivatie voor ons om vol energie door te gaan." 

Lees verder
10 november 2018

Nederland is een innovatief wapenparadijs (Opinie)

Foto: pieter musterd cc

Het vestigingsklimaat voor bedrijven in onze hoofdstad wordt door veel politici vaak geroemd om zijn innovatieve en duurzame karakter. Ditzelfde vestigingsklimaat heeft echter ook een zeer zwarte kant: Amsterdam is een supermarkt voor innovatieve massavernietigingswapens. 

Lees verder
9 november 2018

Amsterdam moet sociaal verduurzamen

Foto: SP / Creative commons

Amsterdamse plannen voor het verduurzamen van buurten moeten kunnen rekenen op steun bewoners. Ook moet de rekening van de verduurzaming niet op het bordje van Amsterdammers komen. Een motie van de SP hiervoor is aangenomen in de gemeenteraad. SP-raadslid Tiers Bakker: “Amsterdam staat voor een grote uitdaging op het gebied van duurzaamheid. Dan is het belangrijk dat Amsterdammers daarbij een belangrijke stem krijgen en dat de rekening op een eerlijke manier wordt verdeeld.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier