h

Nieuws

16 december 2017

Zuidoost en SP vieren feest: Metro 53 blijft

Foto: SP

De SP en bewoners van Amsterdam-Zuidoost vierden vrijdag het behoud van Metrolijn 53 naar Centraal Station. Door acties van SP en actiegroep M53direct werden plannen om de lijn in te korten gedwarsboomd. Om dit grote succes te vieren ontvingen SP-raadslid Remine Alberts en buurtactivist Mike Brantjes (M53direct) een actiemonument uit handen van SP-Kamerlid Cem Laçin.

Lees verder
13 december 2017

SP opent Amsterdams schimmelwoningenmuseum

Foto: SP

De SP organiseerde vandaag een “schimmelwoningenmuseum” in de Stopera. In het ‘Pop up Museum’ waren beelden te zien van huizen die de SP bezocht naar aanleiding van het meldpunt schimmelwoningen. SP-raadslid Erik Flentge, initiatiefnemer van het meldpunt: “Je mag dit met recht een rotmuseum noemen. Maar het laat zien hoe sommige Amsterdammers moeten wonen: met schimmel in woonkamers, slaapkamers en badkamers. Dat is niet alleen zeer vervelend voor bewoners, het is ook nog eens ongezond. Wij komen daartegen samen met bewoners in actie.”  

Lees verder
11 december 2017

De Key belooft beterschap voor Columbusplein na overhandiging Gele Kaart

Foto: SP

Woningcorporatie De Key belooft beterschap rondom de woningverbetering bij de huizen in de Columbuspleinbuurt. Dat meldde een medewerker van De Key toen de SP samen met een groep bewoners een gele kaart kwam overhandigen. Bewoners en de SP willen dat De Key in actie komt om de opknapbeurt die nu gaande is fatsoenlijk uit te voeren. Tot nu toe loopt de communicatie met de bewoners vaak slecht en gaat de uitvoering slordig. SP-actieleider Hans van Heijningen: “De opknapbeurt is nu bezig, en is ingrijpend voor de bewoners. De Key heeft nu nog de kans om er wat moois van te maken. We willen dat De Key deze kans grijpt, om te voorkomen dat al het werk straks voor niks is, of dat bewoners hun medewerking eindigen.”

Lees verder
8 december 2017

SP steunt politieacties voor goed pensioen

Foto: SP

Donderdag bezochten Tweede Kamerlid Ronald van Raak en Amsterdams kandidaat-raadslid Nicole Temmink de stakende Amsterdamse politieagenten. De agenten legden hun werk neer omdat ze een beter pensioen willen. Ronald van Raak: "Politieagenten moeten nu doorwerken tot hun 67e, terwijl ze een fysiek en mentaal een zwaar beroep hebben. Op je 67e nog achter de boeven aan ziet de SP ook niet zitten. Wij steunen daarom de actievoerende agenten." 

Lees verder
7 december 2017

SP regelt recht op betaald transitieverlof voor transgenders

Foto: TEd Eytan

Dankzij de SP wordt betaald transitieverlof voor transgenders die bij de gemeente werken een recht, zoals het recht op zwangerschap- en bevallingsverlof. De raad ging 1 december 2017 akkoord met deze aanvulling van de SP op het Initiatiefvoorstel Emancipatie van transpersonen in Amsterdam van D66, dat de positie van transgenders wil verstevigen.

Lees verder
6 december 2017

30.000 nieuwe huizen helpen woningnood bestrijden

In de periode van 2014 tot en met 2017 zijn ruim 30.000 nieuwe huizen gebouwd in Amsterdam. Dat is de optelsom nadat vandaag bekend werd dat in dit jaar de bouw van 7807 woningen is begonnen. SP-wethouder Laurens Ivens, verantwoordelijk voor de nieuwbouw in de stad, is blij met de cijfers: “Sinds de jaren ’80 is er geen stadsbestuur dat zoveel gebouwd heeft. Het aantal huizen is een stuk meer gegroeid dan de bevolking. Dat betekent dat we rechtstreeks de woningnood tegengaan.”

Lees verder
5 december 2017

Meer aandacht voor informeel onderwijs

Foto: SP / Creative commons

De gemeente Amsterdam gaat buitenschoolse onderwijsinitiatieven in kaart brengen, ondersteunen en beter laten aansluiten op het reguliere onderwijs. Op deze manier kan dit zogeheten 'informele onderwijs' een nuttige aanvulling zijn op het reguliere aanbod van scholen, om leerlingen gelijke kansen te geven in hun schoolontwikkeling. Een voorstel van GroenLinks en SP, met aanvulling van D66, is unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Lees verder
5 december 2017

Gemeentelijke panden worden sociale huurwoningen

Zes panden van de gemeente worden omgebouwd tot 200 sociale huurwoningen voor jongeren en vluchtelingen. Het stadsbestuur gaat dat samen met zes woningcorporaties mogelijk maken. SP-wethouder Laurens Ivens: “Ik ben blij dat deze panden op deze manier een nuttig nieuw leven kunnen krijgen. Betaalbare huizen zijn ontzettend hard nodig, zowel voor Amsterdamse jongeren als voor mensen die hun thuisland hebben moeten ontvluchten vanwege oorlog en ellende.”

Lees verder
5 december 2017

SP vraagt om snelle oplossing verkeerschaos Osdorpplein

Foto: Jeroen Mirck

Ellenlange files op de Lelylaan en rond het Osdorpplein en niet alleen tijdens de spits. Bewoners in Nieuw-West zijn de verkeerschaos inmiddels spuugzat. De SP heeft schriftelijke vragen ingediend over de situatie. André Meijler, SP-fractievoorzitter in Nieuw-West, wil dat er snel een oplossing komt om de verkeersdoorstroming te verbeteren.

Lees verder
4 december 2017

SP wil landelijk actieplan schimmelhuizen

Foto: SP

Het gebouw van de Tweede Kamer moet de komende jaren grondig worden gerenoveerd. Een metershoog bord in de hal van de Kamer met foto’s geeft aan dat schimmels één van de belangrijkste reden zijn voor deze tot 475 miljoen kostende renovatie. Tegelijkertijd zitten een half miljoen Nederlanders in een huis met schimmel waar vaak niets aan gebeurt. Volgens de SP moet de Tweede Kamer  zich niet alleen zorgen maken over haar eigen gezondheid maar ook die van anderen. De SP pleit voor een landelijk actieplan voor de aanpak van schimmels in huizen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier