h

Nieuws

16 juli 2019

Maak actieplan tegen tweedeling door OV

Foto: SP

Amsterdam moet per direct een actieplan opstellen tegen de toegenomen ongelijkheid in de stad als gevolg van de opening van de Noord-Zuidlijn. SP-raadslid Tiers Bakker: “Het is onacceptabel dat openbaar vervoer leidt tot tweedeling in de stad. Iedere Amsterdammer verdient betaalbaar openbaar vervoer in zijn of haar buurt. Hoog tijd dat de gemeente ingrijpt.”

Lees verder
16 juli 2019

Extra aandacht voor daklozen

Amsterdam gaat extra maatregelen nemen om daklozen beter op te vangen. Eerder al investeerde dit college 10 miljoen om de opnamestop tegen te gaan. Naast deze maatregel kreeg de SP een voorstel aangenomen om in kaart te brengen hoe economisch daklozen voorrang kunnen krijgen bij de toewijzing van antikraakwoningen, zonder alle overmatig strenge eisen. Ook gaat op initiatief van de SP het college zorgen voor meer briefadressen.

Lees verder
12 juli 2019

Uitbreiding aanbod vakantiekampen voor minima onderzocht

Foto: SP

Het stadsbestuur gaat onderzoeken of het aantal vakantiekampen waar minimahuishoudens gebruik van kunnen maken kan worden uitgebreid. SP-raadslid Erik Flentge: "Op vakantie gaan is voor kinderen die opgroeien in armoede niet vanzelfsprekend. Op deze manier hoeven kinderen van minimahuishoudens niet de hele zomer thuis te zitten, maar kunnen ze toch een leuke vakantie beleven door even weg te kunnen."

Lees verder
10 juli 2019

Bezuiniging mantelzorg geschrapt

Foto: CMrMT

Coalitiepartijen SP, GroenLinks, D66 en PvdA schrappen de bezuiniging op mantelzorg voor 2019. Hiertoe dienen de partijen een wijzigingsvoorstel in tijdens de behandeling van de voorjaarsnota.

Lees verder
9 juli 2019

Geen leges voor kleine buurtevenementen

Foto: Erik Vos

Mensen die een klein evenement voor de buurt willen organiseren hoeven hier vanaf 2020 geen leges meer voor te betalen. Dat is het voorstel van SP, GroenLinks, D66 en PvdA, die een meerderheid hebben in de gemeenteraad. SP-raadslid Nicole Temmink: “Dankzij dit voorstel kunnen we kleinschalige evenementen ontzien van een stijging van de prijzen voor vergunningen. Zo zadel je buurtbewoners en sympathieke kleine evenementen niet op met hoge kosten om bijvoorbeeld iets in de buurt te organiseren.” 

Lees verder
6 juli 2019

Rijk en Amsterdamse regio zetten in op betaalbaar wonen

Amsterdam en omliggende gemeentes hebben met het Rijk afgesproken zich de komende jaren samen in te gaan zetten voor betaalbaar wonen. SP-wethouder Laurens Ivens: "Voor een grote groep mensen is wonen in Amsterdam onbetaalbaar geworden. Mensen redden het niet op de vrije markt. Het Rijk begint dit onder ogen te zien. De erkenning hiervan is een mooie eerste stap om wonen betaalbaar te houden."

Lees verder
3 juli 2019

SP: Geen eenrichtingsverkeer opdringen aan Eerste van Swindenstraat

Een meerderheid onder bewoners, ondernemers en bezoekers is tegen het inrichten van de Eerste van Swindenstraat als eenrichtingsverkeer. Desondanks is het Dagelijks Bestuur van Oost, gesteund door Groen Links, D66 en PvdA, voornemens dit wél te doen. Een slechte zaak, vindt de SP.

Lees verder
2 juli 2019

Uitverkoop gestopt: iets meer corporatiewoningen erbij in Amsterdam

De uitverkoop van sociale huurwoningen van corporaties is ten einde. Voor het eerst in bijna 20 jaar steeg het aantal corporatiewoningen onder de sociale huurgrens in 2018 licht. Dat blijkt uit cijfers van de Amsterdamse woningcorporaties.

Lees verder
26 juni 2019

Behoud AT5 als stadszender

Foto: AT5

De SP pleit voor het behoud van AT5 als de stadszender van Amsterdam. Hiermee moet een einde komen aan de onzekerheid over de toekomst van lokale media in de stad. SP-raadslid Nicole Temmink: “AT5 is een begrip in Amsterdam. Zij verdienen het dat aan de maandenlange onzekerheid een einde komt en dat ze zich weer kunnen richten op het verslaan van nieuws en het maken van programma’s voor alle Amsterdammers.”

Lees verder
25 juni 2019

Excuses Amsterdam om rol in slavenhandel

De SP wil dat wordt onderzocht welke rol Amsterdam speelde in de wereldwijde slavenhandel. Dan kan er excuses worden gemaakt door de stad. SP-raadslid Nicole Temmink: “De verschrikking van de slavernij heeft diepe sporen nagelaten bij verschillende generaties, ook hier in Amsterdam. Het is goed dat Amsterdam haar rol hierin onderzoekt en hiervoor excuses aanbiedt.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier