h

Behoud restaurant Flevohuis

18 maart 2009

Behoud restaurant Flevohuis

De SP wil dat het restaurant van het Flevohuis in Zeeburg ook gedurende de zomermaanden dit jaar voor ouderen open blijft. Het restaurant dreigt door financiëe problemen van het bejaardenhuis van mei tot september gesloten te worden. SP-raadslid Carlien Boelhouwer: "Juist in de zomermaanden, als de kinderen van veel van deze ouderen op vakantie zijn, is het van belang dat zij gebruik kunnen maken van het restaurant."

Carlien Boelhouwer)

In het Flevohuis aan de Kramatweg in Zeeburg wonen veel bejaarden zelfstandig. Het restaurant van het tehuis heeft voor hen een belangrijke sociale functie. Veel bewoners, maar ook ouderen uit de buurt eten er minimaal twee keer per week. Door verlaging van stedelijke en landelijke subsidies is het Flevohuis in financiëe problemen gekomen en zag het zich genoodzaakt te bezuinigen. De sluiting van het restaurant in de zomer is een van die voorgenomen bezuinigingen. Om het restaurant toch open te houden in de zomermaanden is 75.000 euro nodig, volgens het Flevohuis.

Boelhouwer: "Aangezien de bezuinigingen mede het gevolg zijn van verlaging van gemeentelijke subsidies, lijkt het ons niet meer dan redelijk als de gemeente nu samen met het stadsdeel en het Flevohuis op zoek gaat naar een oplossing. Ik zal wethouder Vos vragen wat zij bereid is te doen om het restaurant open te houden deze zomer."

U bent hier