h

Eindelijk beter leerlingenvervoer

2 juni 2011

Eindelijk beter leerlingenvervoer

Eindelijk wordt het leerlingenvervoer in Amsterdam aanzienlijk verbeterd. De SP kaart al jaren de vele misstanden in het leerlingenvervoer aan, zoals het gebrek aan begeleiding, uitval van ritten en onveiligheid. Woensdag nam de gemeenteraad nieuwe regels aan die hier aanzienlijke verbetering in moeten brengen. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "Prachtig voor de leerlingen die dit vervoer nodig hebben dat er nu zoveel verbetert. Wel is het jammer dat de nieuwe regels de vrijheid van onderwijs inperken doordat deze leerlingen naar de dichtstbijzijnde school moeten."

Maureen van der Pligt)

In de nieuwe verordening voor het leerlingenvervoer staan een aantal flinke verbeteringen. Zo wordt het vervoer een verantwoordelijkheid van de centrale stad, waardoor er nu gelijke criteria voor alle Amsterdammers zijn. Daarnaast komt er vervoer naar de naschoolse opvang, begeleiding op risicoritten en er wordt gelet op kwaliteit. Van der Pligt: "Allemaal prachtige resultaten die niet bereikt zouden zijn als al die SP'ers zich hier niet al jarenlang voor in zouden zetten. Een mooi succes."

Helaas is niet alles van de nieuwe verordening een verbetering. Vanaf nu moeten leerlingen met een beperking naar de school die het dichtst bij is om voor vervoer in aanmerking te komen. De SP vindt dat onbegrijpelijk, omdat er juist altijd zo gehamerd wordt op de vrijheid van onderwijs. Van der Pligt: "Deze vrijheid geldt blijkbaar niet voor kinderen met een beperking." Om deze kinderen wel gelijke rechten te geven diende de SP een voorstel in, helaas stemde een meerderheid van de gemeenteraad hiertegen.

U bent hier