h

Niet zwichten voor stenengooiers

30 juli 2014

Niet zwichten voor stenengooiers

SP-raadslid Peter Kwint wil van de gemeente weten wat gedaan wordt om de veiligheid van mensen in Amsterdam te garanderen.  Hij vraagt dit naar aanleiding van berichten op AT5, GeenStijl en in het NRC dat een vrouw door een corporatie gesommeerd is haar Israëlische vlag te verwijderen, omdat ze anders toekomstige schade aan haar huis zelf zou moeten betalen.

Peter KwintKwint: “Eerst wil ik natuurlijk weten wat hiervan klopt. Maar als het waar is dat een corporatie weigert schade te vergoeden die wordt opgelopen vanwege de vrijheid van meningsuiting die wij allemaal hebben, dan vind ik dat onacceptabel. Daarnaast lees ik dat deze vrouw al langere tijd te maken heeft met dreigementen. Wat doet de politie hier in de wijk om dit aan te pakken?”

Kwint is daarnaast benieuwd wat de gemeente de afgelopen maanden heeft gemerkt aan toegenomen dreigementen. “Het idee dat we het Midden-Oosten conflict als importproduct in de stad krijgen vind ik doodeng. Ik verwacht dat de gemeente pal staat voor de vrijheden die wij als stad zo belangrijk vinden. Een corporatie die het slachtoffer van bedreigingen met de rekening wil presenteren past daar niet bij. Je zwicht niet voor stenengooiers.”

U bent hier