h

SP doet mee aan deelraadsverkiezingen in Westerpark: Linkser En Socialer!

31 oktober 2005

SP doet mee aan deelraadsverkiezingen in Westerpark: Linkser En Socialer!

De SP Westerpark doet mee aan de deelraadsverkiezingen van 7 maart 2006. De afdeling Amsterdam heeft het groene licht gegeven zodat ook in de meest rebelse en rooie buurten van Amsterdam op de SP gestemd kan worden. Samen met de bewoners willen wij dit stadsdeel Linkser en Socialer maken.

Een groep enthousiaste kandidaten staat in de startblokken klaar om het SP-geluid in de deelraad van Westerpark fel te laten klinken. De eerste vijf kandidaten op de lijst zijn: Harm-Jan Kamstra, Fleur Poot, Terrence Weijnschenk, Anja Kuiper en Jessica van der Hulst.

Een fel SP-geluid is volgens ons hard nodig in dit stadsdeel. De afgelopen jaren zijn grotendeels verloren jaren gebleken voor progressieve stadsdeelpolitiek. Vaak stond de politiek niet achter, maar juist tegenover de mensen. Er is veel genvesteerd in "steen en prestige" en te weinig in de bewoners en in hun voorzieningen.
Dit moet anders. Dit kan anders.

Als actiepartij hebben we ons al behoorlijk gemanifesteerd in Westerpark o.a. met acties voor het behoud van het groen op het Domela Nieuwenhuisplantsoen, tegen de sluiting van buurthuis de Reiger en tegen de Ammoniaktrein die 's nachts door ons stadsdeel rijdt. Daarnaast is mede door een enqute van de SP over de afbraak van de sociale woningbouw in de Spaarndammerbuurt het buurt- en actiecomit SASH opgericht.

In de deelraad zullen wij de komende vier jaar pal achter de bewoners van sociale huurwoningen blijven staan en opkomen voor hun rechten. Wij zijn woest over de manier waarop dit college omgaat met de belangen van de huidige bewoners in onze wijken.

Wij zullen ons inzetten voor een "Slag tegen de Armoede". Alles wat mogelijk is moet gedaan worden om te zorgen dat mensen in armoede geholpen worden. Zo willen wij een "SP-snip" voor de minima en een "formulierenbrigade" met betaalde fulltime krachten die zorgt dat er geen geld op de plank blijft liggen voor mensen die het hard nodig hebben.

Ook voor onze plannen om onze buurten rustiger, groener, speelser en veiliger te maken hebben wij in ons verkiezingsprogramma "Westerpark: Linkser en Socialer" concrete voorstellen gedaan waar wij ons de komende vier jaar voor zullen inzetten.

U bent hier