h

Fietsenwerkplaats 'Recycle' in Oud-West: Het vervolg....Actie!

3 februari 2006

Fietsenwerkplaats 'Recycle' in Oud-West: Het vervolg....Actie!

Mensen van de SP-Kerngroep Oud-West zaten op de publieke tribune, toen in een commissievergadering door de stadsdeelvoorzitter werd aangekondigd, dat Recycle qua financiering in slecht weer was beland. De SP in Oud-West kende het project, kende ook de mensen die het leidden. Op bezoek gegaan dus. Gepraat met projectleiders en cliƫnten.

Duidelijke zaak. Bij wegvallen van financiering zouden tientallen maatschappelijk zeer kwetsbare mensen een belangrijk houvast in hun leven kwijtraken. Als SP-er vind je menselijke waardigheid en solidariteit belangrijk. Uitgemaakte zaak dat die hier in de kreukels dreigden te raken. Dus gekeken wat we zouden kunnen doen om te voorkomen dat dit waardevolle project naast het vuilnis zou belanden.

Dinsdag werd duidelijk werd, dat er noch van de kant van de Jellinek, noch van de kant van het stadsdeel redding te verwachten viel. De clinten van het project zouden de volgende dag te horen krijgen, dat zij niet meer terug konden komen. Hoef je als SP-er niet lang over te denken. Laatste redmiddel ACTIE!

SP-fractie gemeenteraad Centrale Stad al ingeseind. Dinsdagmiddag bijgepraat. Besluit om tijdens het vragenuurtje van de raadsvergadering de volgende dag vragen te stellen aan Wethouder Aboutaleb. Klusje voor Willem Paquay.

Woensdagmorgen: Mini-tentenkampje op straat, soep voor actievoerders (clienten en SP-ers) en voorbijgangers, flink groot spandoek, demoborden en gaan met die banaan. Werkte goed.
RTV-Noordholland erbij, prima interview met dame van het Parool. Iets voor 1 uur in een uitzending van Radio Noord Holland, in het zes-uur-journaal aandacht voor de demo op tv.

Woensdagmiddag: Raadsvergadering Centrale Stad. Spandoek van de demo (5 x 1,5 m)ook nog maar even meegenomen. Hangt mooi naar beneden vanaf de eerste rij van de publieke tribune. De vragen, die Willem Paquay bij Aboutaleb heeft gedeponeerd, hebben hun werk al gedaan. Aboutaleb komt voor het vragenuurtje al even bij ons langs. Zegt iets in de trant van: "Hoeft niet meer dat spandoek, wordt geregeld Inderdaad, in zijn formele antwoord op de vragen van Willem geeft hij aan dat ook hij van mening is dat een project als Recycle niet zomaar mag worden opgedoekt. Hij zegt toe een doorstartfinanciering te zullen regelen.
PUNT voor onze SP!

Donderdagochtend: de Kerngroep SP Oud-West is uitgenodigd op koffie met gebak bij Recycle. Over de verdere financiering en de manier waarop de doorstart gerealiseerd moet worden is het laatste woord nog niet gesproken. Voorlopig is de druk van de ketel. Hopelijk blijft dat zo!

U bent hier