h
29 maart 2006

Schriftelijke vragen uitkeringen IWI

In het Parool stond gisteren dat veel gegevens bij uitkeringen zoek raken, omdat de uitkeringsinstanties waaronder de sociale diensten slecht met elkaar samenwerken. Een en ander blijkt uit het rapport van de Inspectie Werk en Inkomen (IWI). In het kader van artikel 17 van het Reglement van Orde wil ik u de volgende vragen voorleggen.

1. Het rapport van het IWI gaat in op de situatie in heel Nederland. Wordt de Amsterdamse Sociale Dienst genoemd in het onderzoek?
2. Zo ja, wat zijn de conclusies, werkt de Amsterdamse dienst goed samen met de andere uitkeringsinstanties, of zijn er in Amsterdam ook wel eens uitkeringen geweigerd omdat een dossier door slordigheid van (de) een uitkeringsinstantie (-s) niet volledig was? Graag uitleggen.
3. Als de DWI inderdaad fouten heeft gemaakt, kunt u dan zeggen hoeveel gevallen het betreft in Amsterdam en welke stappen zijn (of worden) ondernomen om de fouten te herstellen?
4. Mocht de Amsterdamse Sociale Dienst niet meegenomen zijn in genoemd rapport, bent u dan bereid de dienst op dit punt door te lichten?
5. Zo nee, waarom niet, kunt u dat uitleggen?

Sadet Karabulut
Gemeenteraadsfractie SP

U bent hier