h

Grote bezorgdheid over toekomst huisvesting in Noord

7 maart 2006

Grote bezorgdheid over toekomst huisvesting in Noord

Op donderdag 2 maart organiseerde de SP-Noord een thema-avond over Wonen in Noord. Afgevaardigden van het comit Stop Dekker, verschillende bewonerscomits en bezorgde Noorderlingen lieten hun mening horen over de toekomst van de sociale huursector in Amsterdam Noord.

De aanwezigen spraken hun bezorgdheid uit over sloop- en verkoopplannen van woningcorporaties. Sommigen vertelden uit eigen ervaring wat de effecten zijn van de verkoop van sociale huurwoningen: speculatie en het verdwijnen van de sociale samenhang uit een buurt. Ook de plannen van minister Dekker om de huurmarkt te liberaliseren waren onderwerp van gesprek. Er blijkt vooral angst te bestaan dat huurprijzen explosief zullen stijgen, waardoor Noorderlingen hun geliefde stadsdeel moeten verlaten. Als het aan de SP ligt, zal het zo ver niet komen.

U bent hier