h

SP betreurt arrogante houding van PvdA

26 maart 2006

SP betreurt arrogante houding van PvdA

Deze week heeft Elvira Sweet, lijsttrekker van de PvdA in Zuidoost, in Het Parool gesuggereerd dat de SP nooit heeft willen praten over een coalitie. Dit is volstrekte onzin.
Na de verkiezingen op dinsdag 7 maart 2006 heeft de PvdA in Zuidoost al heel snel laten blijken dat ze met de VVD in zee wilde gaan. Dat werd bevestigd in het Parool van woensdag 15 maart waarin stond dat de PvdA voor de VVD had gekozen. Ondanks dat heeft de PvdA op dezelfde dag ons en andere partijen telefonisch uitgenodigd om over onze speerpunten te komen praten. Dat gesprek vonden wij samen met de andere oppositiepartijen zoals GroenLinks, Leefbaar Zuidoost en CDA zinloos. We zijn van mening dat er alleen te onderhandelen valt als de mogelijkheid tot de vorming van een coalitie nog open staat.
Wij hebben daarom in een e-mail aan mevrouw Sweet voor de uitnodiging bedankt. In deze e-mail hebben wij nadrukkelijk gezegd te willen praten met de PvdA, maar dan wel op het moment dat er nog wat te bespreken valt.

Wij betreuren het dat de PvdA niet eerst met de SP als tweede partij in Zuidoost en medewinnaar van de verkiezingen heeft willen onderhandelen, maar meteen voor een rechts beleid gekozen heeft. De kiezers hebben een duidelijk signaal gegeven een links beleid te willen, wat door de PvdA vierkant wordt genegeerd. Dit is kiezersbedrog.
In het Parool van 24 maart wordt ook nog eens een verkeerde voorstelling van zaken gegeven. De PvdA beweert daarin dat de SP Zuidoost wel in beeld is geweest maar is verruild voor de VVD. We hebben geen moment de indruk gehad dat we in beeld zijn geweest. Hier is behalve van kiezersbedrog, ook nog eens sprake van lezersbedrog.
We kiezen daarom van harte voor de oppositie, zodat we voortdurend de schijnwerpers kunnen richten op de rechtse trekjes van de PvdA.

U bent hier