h

SP geïnstalleerd in deelraad Westerpark

20 maart 2006

SP geïnstalleerd in deelraad Westerpark

'Ik zou graag verklaren en beloven'.-'Dat heeft U dan bij deze gedaan'. Met die woorden van de voorzitter was ook de nummer drie op de lijst van SP-Westerpark beëdigd als lid van stadsdeelraad Westerpark.

Na de nodige felicitaties van familie, vrienden, partijgenoten en raadscollega's maakten de partijen aan de voorzitter bekend wat de speerpunten zullen zijn van hun raadswerk. Tevens werd van elke partij een lijstje verlangd van knelpunten in relatie tot de partijprogramma's van de anderen. Het werd de aanwezigen al snel duidelijk dat de SP geen partner zou worden in de besprekingen die moeten leiden tot de vorming van een nieuw college. Niet iedereen leek dat als gemis te ervaren.

Het werd een avond waarop de kersverse deelraadsleden Harm-Jam Kamstra, Fleur Poot en Terrence Weynschenk meteen in het diepe werden gegooid. Zonder hulp van zwembandjes maar mt steun van diverse raadsleden. Soms uit onverwachte hoek.
Donderdag 16 maart 2006 komt in de geschiedenisboekjes van stadsdeel Westerpark als de dag waarop bijna twintig procent van de bewoners hun deel van de stad roder kleurden.

De Socialistische Partij heeft, via haar lijsttrekker, haar zegje gedaan. Het werd ook 'de gevestigde orde' alras duidelijk: De SP is here to stay!

U bent hier