h

SP in actie voor behoud buslijn 29

22 maart 2006

SP in actie voor behoud buslijn 29

Het Regionaal Orgaan Amsterdam (ROA) heeft het belachelijke plan opgevat buslijn 29 te schrappen. Deze belangrijke buslijn brengt mensen van Amsterdam Noord via Diemen en Zuidoost in een half uur op het AMC. Bus 29 mag niet verdwijnen, vindt de SP.

Bus 29 is onder meer van groot belang voor Noorderlingen die op het AMC werken of er behandeld worden. Het enige alternatief voor de 29 loopt via Centraal Station, wat neerkomt op een overstap en extra reistijd. Het schrappen van de lijn is onderdeel van de aanstaande grootscheepse wijziging van de dienstregeling van het GVB.

De komende weken zullen vrijwilligers van de SP de bushaltes in Noord langs gaan om handtekeningen te verzamelen tegen het verdwijnen van de buslijn. Ook in Zuidoost en Diemen zal mensen gevraagd worden te tekenen tegen deze verarming van het openbaar vervoer in Amsterdam. De handtekeningen zullen daarna aangeboden worden aan het ROA.

Wilt u meer informatie of denkt u zelf ook wel een lijst met handtekeningen van tegenstanders te kunnen vullen, neem dan contact met ons op.

U bent hier