h

Schriftelijke vragen Marelec

7 april 2006

Schriftelijke vragen Marelec

Vorig jaar april hebben wij schriftelijke vragen gesteld over de ITEC-conferentie in de RAI. In uw antwoord zei u dat op deze conferentie 'geen wapens dan wel replica's worden tentoongesteld of verkocht, [dus] is er geen strijd met de Wet Wapens en Munitie.'

Uw conclusie was dat deze conferentie dus 'niet verboden [kan] worden wegens strijd met wettelijke eisen.' U gaf wel aan het onwenselijk te vinden dat dergelijke conferenties binnen de stadsgrenzen gehouden werden, 'omdat dit (?) haaks staat op de Amsterdamse aanpak van agressie en geweld, waarin een belangrijk speerpunt is het wapenvrij maken van de gemeente.' Om die reden zou u in contact treden met de RAI en hen vragen voor dit soort zaken de RAI niet meer te gebruiken. Uw optreden lijkt succes gehad te hebben, maar helaas slechts voor een deel. Immers, van 19-21 april wordt er een Marelec-conferentie gehouden in Amsterdam, niet in de RAI evenwel maar in de marinebasis aan Kattenburg. Op de Marelec-conferentie worden geen fysieke wapens tentoongesteld, dus ook nu weer lijkt de wet niet met voeten getreden te worden. U kunt er evenwel niet gelukkig mee zijn. Immers of nu de RAI plaats biedt voor zoiets of de marinebasis, vast staat dat het Amsterdamse beleid ten aanzien van agressie en geweld een deuk oploopt.

In het kader van artikel 17 van het Reglement van Orde wil ik u de volgende vraag voorleggen

1. Is het u bekend dat de beurs gehouden wordt?
2. Zo ja, vindt u dit terecht. Zo nee, was dan de reden hetgeen ik hierboven citeer uit de antwoorden op eerdere vragen van ons? Kunt u dat wat nader toelichten?
3. Heeft u aan de organisatoren bekendgemaakt dat u dit niet wil?
4. Zo ja, wat was het antwoord?
5. Zo nee, waarom niet?
6. Wat gaat u ondernemen, om de stad hiervoor in het vervolg te bewaren. Kunt u een en ander toelichten?

Remine Alberts,
Fractievoorzitter SP

U bent hier