h
10 mei 2006

Vragen sponsoring Comite 4 en 5 mei

Onderwerp: Vragen over het Amsterdams 4 en 5 mei comit

In het Parool van 3 mei 2006 is te lezen dat het Amsterdams 4 en 5 mei comit meer geld binnen wil gaan halen door sponsoren toe te laten. Hierover wil ik in het kader van artikel 42 van het Reglement van Orde het college de volgende vragen stellen.

1. Wat is uw mening over het verzoek van het Amsterdams 4 en 5 mei comit om bedrijven instellingen op te roepen om geld te doneren?
2. Bent u als voornaamste subsidiegever vooraf hiervan op de hoogte gesteld? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat was uw reactie?
3. Kunt u aangeven waar de gemeentelijke bijdrage van 259.000 euro op is gebaseerd? Hoe heeft dit bedrag zich de afgelopen jaren ontwikkeld?
4. Kunt u aangeven wat er precies gedaan wordt met de gemeentelijke subsidie? Kunt u dit toespitsen per activiteit en per bestemming?
5. Kunt u aangeven hoe de kostenstijging van het 4 en 5 mei comit zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld? Welke kosten zijn het sterkst gestegen en waarom?
6. Wat is uw mening over de wens van het 4 en 5 mei comit om meer activiteiten op te gaan zetten? Aan wat voor activiteiten moeten we hierbij vooral denken?
7. Kunt u aangeven in hoeverre u sponsoring gekoppeld aan reclame-uitingen bij de activiteiten aanvaardbaar acht?
8. Wat betekent de mogelijke komst van nieuwe subsidiegevers voor de bijdrage die de gemeente Amsterdam aan het comit zal geven?

Laurens Ivens,
SP-gemeenteraadslid

U bent hier