h
10 mei 2006

Vragen strafrechtelijk onderzoek TCA

Onderwerp: Vragen over het strafrechtelijk onderzoek naar de Taxi Centrale Amsterdam.

Onlangs heeft de minister van Justitie aangegeven dat het strafrechtelijk onderzoek naar de Taxi Centrale Amsterdam nog wel enige tijd in beslag zal nemen. Daarover willen wij graag aan u de volgende vragen stellen.

1. Wat is uw mening over het langdurige strafrechtelijk onderzoek naar de TCA en de bekendmaking van de minister van Justitie dat dit onderzoek zeker nog enige tijd in beslag zal nemen?

2. Deelt u de mening dat mede door de vele onduidelijkheden rondom dit
strafrechtelijk onderzoek de Amsterdamse taxibranche in een negatief daglicht is komen te staan? Zo nee, waarom niet?

3. Bent u er van op de hoogte dat n element van het strafrechtelijk onderzoek (oplichting) vanwege onvoldoende bewijs nooit behandeld is en ondertussen is verjaard? Wat is uw mening hierover? Deelt u hierbij de opvatting dat het kwalijk is dat niet de onderste steen boven komt en daardoor er onduidelijkheid blijft over het handelen van de TCA? Zo ja, wat voor maatregelen gaat u nemen om dit in de toekomst te voorkomen? Zo nee, waarom niet?

4. Bent u bereid u in te zetten om de onderste steen boven te krijgen over het handelen van de TCA? Deelt u de mening dat een daadwerkelijke strafrechtelijke vervolging hiertoe een bijdrage kan leveren en daarom snel plaats dient te kunnen vinden? Zo nee, waarom niet?

5. Bent u bereid u in te zetten om te zorgen dat er haast gemaakt wordt met het
strafrechtelijk onderzoek naar de TCA om zodoende ervoor te zorgen dat de
taxibranche weer kan bouwen aan een positiever imago? Zo nee, waarom niet?
Zo ja, wat voor maatregelen gaat u nemen?

Laurens Ivens
Meta Meijer
SP-gemeenteraadsleden

U bent hier