h

Bevrijdingsfeest in Oosterpark

7 mei 2006

Bevrijdingsfeest in Oosterpark

Onder een stralende hemel vierde Amsterdam-Oost afgelopen vrijdag de bevrijding met het traditionele Oosterparkfestival. Met dit jaar als thema ' Vrijheid maak je met elkaar ' konden de vele festivalbezoekers genieten van muziek dans, sport en recreatie.

Tussen de vele kraampjes was uiteraard ook de stand van de SP Oost-Watergraafsmeer te vinden. De enthousiaste SP'ers informeerden belangstellenden over allerlei zaken waarmee de SP zich in dit stadsdeel bezighoudt. En meteen werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om de actie ter behoud van de sportvelden op Middenmeer onder de aandacht te brengen. Door middel van een speciale flyer werden de mensen opgeroepen op 7 juni naar sportpark Middenmeer te komen om samen met de SP te protesteren tegen de bouw van 650 woningen op de sportvelden. Deze woningen zouden nodig zijn om het toekomstige NS-station Watergraafsmeer voldoende reizigers te garanderen. Maar de vele tienduizenden arbeidsplekken op het Science Park leveren natuurlijk al genoeg potentile reizigers op. Woningbouw op de sportvelden is dus volledig overbodig.

En zo werden de festivalgangers niet alleen getrakteerd op een flink portie cultuur, maar konden ze ook kennismaken met een bevlogen en strijdbare SP Oost-Watergraafsmeer. In alle opzichten dus een zeer geslaagd Oosterparkfestival.

U bent hier