h

Gedenkteken op de Van Bossestraat

2 mei 2006

Gedenkteken op de Van Bossestraat

Op 3 mei 1943 is een Engelse bommenwerper neergestort op de Van Bossestraat bij huisnummer 34. Daarbij kwamen 3 Nieuw Zeelandse bemanningsleden en 10 buurtbewoners om het leven. Op woensdag 3 mei wordt er een gedenkteken onthuld over deze gebeurtenis, daarbij is de gouverneur van Nieuw Zeeland aanwezig.

Om 11.00 uur vindt herdenkingsbijeenkomst plaats in het stadsdeelkantoor. Om 13.30 uur vindt de onthulling van het gedenkteken plaats op de Van Bossestraat 34. Een tentoonstelling van foto's is in het Westerkwartier op het Van Beuningenplein ingericht. Gerhard Bver, SP-lid, was de initiatiefnemer en zal daarbij aanwezig zijn. Van de kerngroep zullen Harm-Jan Kamstra en Anja Kuiper aanwezig zijn.

U bent hier