h

SP strijdt tegen opheffen buslijnen

3 mei 2006

SP strijdt tegen opheffen buslijnen

Bewoners van Westerpark verliezen twee voor hen belangrijke buslijnen, namelijk lijn 21 wordt ernstig ingekort en lijn 46 verdwijnt geheel. Op twee dagen stond een delegatie van de SP op straat om handtekeningen op te halen en buurtbewoners te wijzen op het feit dat het ROA (Regionaal Overleg Amsterdam), de opdrachtgever van het GVB, van plan is deze wijzigingen door te voeren. Veel passagiers, omwonenden en buschauffeurs ondertekenden de lijsten die zullen worden aangeboden aan de wethouder van Verkeer van Amsterdam.

Het plan is om buslijn 21 niet meer door Westerpark te laten rijden vanaf 28 mei 2006 aanstaande. Voor velen in de Hugo de Grootbuurt is deze bus onmisbaar als verbinding met het centrum en de westelijke tuinsteden. Verder wordt ondermeer buslijn 46 volledig uit de dienstregeling geschrapt. De lijn bestaat pas sinds 2004 en werd toen door buurtbewoners verwelkomd als een uitmuntende verbinding tussen Amsterdam-Centraal, het Westergasfabriek-terrein en Station Sloterdijk. In 2005 heeft het vorige college in Westerpark zich hard gemaakt voor het behoud van buslijn 46, maar dat heeft helaas niet mogen baten.

Het besluit staat in contrast met het door het ROA zelf opgestelde Programma van Eisen dat uitgaat van een uitbreiding van het netwerk en een verhoging van de fijnmazigheid van het OV in Amsterdam dat bovendien prijsconcurrend moet gaan werken. "Ja" zeggen en "Nee" doen wordt ook in dit geval door de Socialistische Partij niet geaccepteerd.

Meer informatie is te vinden op:

De site van het ROA

De site Amsterdam Centraal

U bent hier