h

'Waarom woont hier niemand?'

29 mei 2006

'Waarom woont hier niemand?'

De SP in Westerpark vindt leegstand van woningen een schande in een tijd van schaarste op de woningmarkt. De problemen rond leegstaande woningen zijn al oud, maar nieuw is dat nu ook vaak voormalige sociale huurwoningen leegstaan omdat ze verkocht moeten worden. Dit gaat niet altijd even vlot, met als gevolg dat deze woningen vaak maanden en soms zelfs jaren leegstaan. De SP kan dit niet langer aanzien en is in actie gekomen.

Op vier plekken in het stadsdeel hebben we actie gevoerd tegen de leegstand van woningen. Van woningen die langer dan een jaar leegstaan hebben we de ramen versierd met posters met de tekst 'Waarom woont hier niemand?' Tegelijkertijd hebben we folders in de buurten uitgedeeld. We kregen daarbij reacties van buurtbewoners die ervaringen hadden met woningbouwcoperaties die huurwoningen niet opknappen en te hoge huren vragen. Sommigen waren verontwaardigd dat hun volwassen kinderen geen sociale huurwoning kunnen krijgen; anderen maakten zich kwaad over huisuitzetting of langdurige leegstand van woningen. Weer anderen beklaagden zich erover dat zij met teveel mensen op een woning wonen. Wij zullen dit onderwerp in de deelraad op de agenda zetten.
Bent u zelf bekend met leegstand in uw buurt, meldt het dan aan amsterdamwesterpark@sp.nl.

U bent hier