h

Zet de sportvelden niet op een zijspoor

30 mei 2006

Zet de sportvelden niet op een zijspoor

'Kinderen moeten meer sporten'. Een stelling waar iedereen het wel mee eens is. Maar toen het aan ex-wethouder Stadig lag, werd besloten wederom een flink aantal sportvelden in Amsterdam te laten verdwijnen. Onder verantwoordelijkheid van GroenLinks wethouder van Poelgeest met het nu worden uitgevoerd. Kunnen we dit gewoon laten doorgaan?

De sportvelden van sportpark Middenmeer zijn aangewezen als locatie om 650 woningen op te bouwen. De bouw van deze woningen is door de Nederlandse Spoorwegen als eis gesteld om een trein 2x per uur te laten stoppen op het nieuw te bouwen NS-station Watergraafsmeer. De NS houdt van duidelijkheid. Geen woningen? Dan ook geen trein! Pure chantage! Bovendien stellen onze vrienden van het spoor als aanvullende eis dat van de 650 te bouwen woningen er 350 door NS Vastgoed mogen worden neergezet als compensatie voor eventuele verliezen. Dat de bouw van 650 woningen noodzakelijk zou zijn om voldoende reizigers te garanderen is absolute onzin. De volledige ontwikkeling van het Science park garandeert enkele tienduizenden arbeidsplekken en dus ook genoeg potentile reizigers. Voldoende reden dus voor de NS om op te houden met de gemeente Amsterdam te chanteren en gewoon te voldoen aan haar vervoersplicht.

En dus is het tijd voor actie. Nu al zijn er grote tekorten aan sportvelden in Amsterdam en zijn er zelfs al sportverenigingen die een wachtlijst hanteren. Als de plannen van ex-wethouder Stadig doorgaan zullen kinderen in de toekomst enkele kilometers moeten fietsen om hun sport te kunnen beoefenen. Zeker in de avonduren is dat voor de ouders geen veilig idee. Laten we er dan ook met z'n allen voor strijden dat de sportvelden van Middenmeer behouden blijven. En van de weinige stukken groen die we nog hebben. En laat de NS zorgen dat de treinen op tijd rijden in plaats van zich met ruimtelijke ordening bezig te houden. Kortom, handen af van onze mooie sportvelden!

Kom op woensdag 7 juni naar de protestactie!
Locatie: op het veld van voetbalvereniging TOG, Middenmeerpad 7, ingang naast Zeeburgia
Aanvang: 14.00 uur.

Er zullen diverse activiteiten georganiseerd worden waaronder:
- Een voetbaltoernooi voor de jeugd
- Doel schieten
- Wethouder passeren

U bent hier