h

Actie voor behoud sportvelden

8 juni 2006

Actie voor behoud sportvelden

Op 7 juni 2006 heeft de SP Oost-Watergraafsmeer een protestactie georganiseerd voor behoud van de sportvelden bij voetbalvereniging T.O.G. Raadslid Karen Wegner is in gesprek gegaan met wethouder van Poelgeest en daarnaast waren er verschillende voetbalwedstrijden die hem ervan moeten overtuigen dat de sportvelden moeten blijven.

Het kan immers niet zo zijn dat het rijk de NS (financieel) steunt bij het bouwen van woningen! Er moeten kamervragen worden gesteld Dit zal in de komende periode raadsbreed, dus met inzet van alle partijen in de deelraad, gebeuren.

Omdat scholen in de omgeving zoals het Wellantcollege gebruik maken van de sportvelden, waren ook zij uitgenodigd en aanwezig op 7 juni. Ook wat hen betreft mogen de sportvelden niet op een zijspoor worden gezet. Alleen als er 650 woningen worden gebouwd wil de NS de trein op het nieuw te bouwen NS station Watergraafsmeer laten stoppen. Het is twijfelachtig om een station te plaatsen zo dicht tussen twee bestaande stations, maar het is nog twijfelachtiger als de trein er alleen maar gaat stoppen als er eerst 650 woningen gebouwd worden! Denkt de NS zo meer reizigers te krijgen? Zijn de te verwachten 20.000 tot 30.000 medewerkers en studenten van het Science Park geen potentile reizigers? Het lijkt allemaal erg op een deal tussen gemeente en NS, waar uiteindelijk bewoners in de Watergraafsmeer en de gebruikers van de sportvelden de dupe zijn.

U bent hier