h

Armoederegelingen onnodig onbenut

21 juni 2006

Armoederegelingen onnodig onbenut

Honderden euro's aan armoedemiddelen blijven op de plank liggen vanwege uitvoeringsproblemen bij de Dienst Werk & Inkomen. Via de bijstandsbond zijn tal van klachten binnen gekomen van mensen die na telefonische aanvraag de formulieren niet krijgen toegestuurd door de Dienst Werk en Inkomen.

Sadet Karabulut)

SP-raadslid Sadet Karabulut: "Op deze manier wordt het voor Amsterdammers erg moeilijk om aanspraak te maken op armoederegelingen, terwijl dit College juist heeft beloofd de regelingen toegankelijker te zullen maken".

Karabulut heeft deze kwestie vandaag in de gemeenteraad aan de orde gesteld bij wethouder Aboutaleb. De wethouder gaf toe dat door miscommunicatie binnen de dienst mensen hun formulier niet thuis gestuurd hebben gekregen. Ook heeft de wethouder toegezegd dat deze deze problemen op zeer korte termijn zullen worden opgelost.

Amsterdammers die langdurig van een laag inkomen moeten leven, hebben recht op speciale uitkeringen van soms honderden euro's per jaar. De mensen die hiervoor in aanmerking komen, krijgen de aanvraagformulieren thuis gestuurd of kunnen deze telefonisch opvragen.

U bent hier