h

Interpellatie

4 juni 2006

Interpellatie

Interpellatie over buslijnen in Zuidoost

Hierbij wil ik de PvdA bedanken voor hun ondersteuning aan de acties van de SP om de buslijnen in Zuidoost te behouden. Maar tegelijkertijd betreuren wij het dat de PvdA nu pas wakker is geworden en achteraf met een interpellatie komt. Dat is volgens ons mostert na de maaltijd.
De PvdA had ons hierover informatie kunnen vragen, dan hadden wij hen over de gang van zaken genformeerd.

We hebben in grootstedelijk Amsterdam met Randgemeenten o.a. Diemen maanden lang actie gevoerd. We hebben 12000 handtekeningen verzameld en die hebben wij aan het ROA en het GVB aangeboden. Vervolgens hebben we een gesprek gehad met de wethouder van Ouder Amstel en de beleidsmedewerker van OV. Onze collega?s in Diemen hebben in de Gemeenteraad een amendement ingediend. Daarna hebben we het OV symbolisch ten grave gedragen met een doodkist en een optocht van het ROA hoofdkantoor naar de Stopera en de 12000 handtekeningen aan de Partij van de Arbeid wethouder Herrema aangeboden. Hij heeft ons toen met een kluitje in het riet gestuurd.

Met onze acties hebben we aangetoond dat de nieuwe dienst regeling een verslechtering is voor ouderen, scholeren en alle andere passagiers die nu veel vaker over moeten stappen. Elke extra overstap kost 30% reizigers die nu met auto moeten gaan. De SP heeft al jaren lang voor een betere kwaliteit van het openbaar vervoer gepleit. We zijn blij dat PvdA ons daar nu eindelijk in steunt, maar we vragen ons af hoe het mogelijk is dat de PvdA een interpellatie indient tegen het beleid van de Centrale Stad en ROA terwijl ze zelf de grootste coalitiepartij zijn en verantwoordelijk zijn voor het OV beleid. Dat is erg ongeloofwaardig!

Noush Saranjam
SP Fractie Zuidoost

U bent hier