h

SP voor goedkoop sporten in het Marnix

30 juni 2006

SP voor goedkoop sporten in het Marnix

Deelraad Amsterdam-Centrum heeft donderdagavond 29 juni met grote meerderheid een motie van de SP aangenomen om alsnog goedkope sportinstuif mogelijk te maken in het nieuwe Marnix complex.

Tot 2003 had de Jordaan een goedkope, laagdrempelige en vrijblijvende sportvoorziening in de Stokerij aan de Rozengracht. Toen De Stokerij dicht moest, beloofde het stadsdeel de sporters dat ze in het nieuwe Marnix terug konden keren. Nu het Marnix bijna klaar is leken de beloftes niet ingelost te worden. Na een scherpe interpellatie van Andrea Niessen, diende de SP een motie in om het nakomen van de beloftes af te dwingen bij het Dagelijks Bestuur. Daarmee wil de SP een garantie los krijgen om de sporters in de buurt een goedkope en laagdrempelige plek te geven.

U bent hier