h
26 juli 2006

Schriftelijke vragen straattheater

In juli heeft de gemeente de regeling met betrekking tot het optreden op straat gewijzigd. De wijziging betreft het toevoegen van 'en straattheater'. Het is verboden zonder vergunning op te treden, tenzij het muziek dan wel straattheater betreft. De wijziging heeft te maken met de wens onderscheid te maken tussen EU-ingezetenen en niet EU-ingezetenen zonder verblijfsvergunning. In de praktijk blijkt echter als gevolg van deze wijziging veel meer veranderd: op dit moment namelijk worden berhaupt geen aanvragen voor bijv. muziekversterking en vuur meer in behandeling genomen. Het recht op het vragen van een vergunning voor dergelijke zaken is sinds deze wijziging helemaal verdwenen. Ofwel, er mag nu ook door EU-ingezetenen niet meer met muziekversterking en vuur gewerkt worden.

1. Klopt dit?
2. Zo ja, bent u het met mij eens dat dit een onbedoeld effect is van de wijziging?
3. Als het antwoord op vraag 2 ja is, kan ik daaruit concluderen dat het vergunningrecht op genoemde zaken weer terugkomt en vergunningen in dezen ook weer worden behandeld?
4. Als het antwoord op vraag 2 nee is, kunt u dat uitleggen; immers deze privileges, zoals spraak- en muziekversterking, vuur, kettingzaagjongleren en zo voort zijn door de gemeente eerder gevalueerd en onschuldig bevonden, ofwel: de overlast blijkt niet toe te nemen en evenmin het aantal ongelukken.
5. Als het antwoord op vraag 3 nee is, kunt u dat uitleggen?

Laurens Ivens,
Gemeenteraadslid SP

U bent hier