h

ADM-terrein (voorlopig) niet ontruimd

12 oktober 2006

ADM-terrein (voorlopig) niet ontruimd

Het ADM-terrein, de vrijplaats in het Westelijk Havengebied, wordt voorlopig niet ontruimd. Wethouder Asscher wilde dit gebied ontruimen om meer aanlegplaatsen voor binnenvaartschepen mogelijk te maken. Op de PvdA na vond niemand dit een verantwoord besluit. De bewoners van deze plek hebben geen andere bestemming en de kosten voor de aanleg van extra ligplaatsen zijn nog onduidelijk.

Laurens Ivens)

SP-raadslid Laurens Ivens was vorige week nog op bezoek bij enkele bewoners van het ADM-terrein. "Het is een mooie vrijplaats waar betrokken mensen wonen. De wethouder wil deze mensen hier wegjagen zonder hen een vervangende plek aan te bieden. Gelukkig heeft de gemeenteraad hem een halt toe weten te roepen."

De bestemming van het ADM-terrein is nog niet bekend. Doordat het water erg ondiep is, lijken extra aanlegplaatsen hier zeer kostbaar. Daarnaast is ook niet al het water in bezit van de gemeente. Ivens: "Het lijkt erop dat de gemeente de behoefte aan aanlegplaatsen als smoesje gebruikt om dit terrein te ontruimen. Hierover willen we snel meer duidelijkheid."

U bent hier