h

Ledenavond Noord een succes

31 oktober 2006

Ledenavond Noord een succes

De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur en dat leidt bij SP'ers steevast tot campagnekriebels. Om nieuwe en oude SP-leden uit Amsterdam Noord te informeren over het verkiezingsprogramma en de campagne, werd maandagavond een ledenavond gehouden in buurtcentrum Ons Huis.

Speciale gast op deze drukbezochte avond was Sadet Karabulut, gemeenteraadslid in Amsterdam en kandidaat voor de Tweede Kamer. Zij besprak met de aanwezigen de hoofdpunten uit het verkiezingsprogramma. Uit de reacties van de leden bleek dat vooral het thema zorg hen erg bezighoudt.

Daniƫl Peters, fractievoorzitter voor de SP in de deelraad, legde vervolgens uit hoe de lokale politiek de hoofdlijnen in de praktijk brengt. Verder benadrukte hij dat de deelraadsfractie graag van leden hoort waar zich in hun buurt problemen voordoen, zodat de fractie daarop in kan springen. Deze opmerking leidde meteen tot verhalen over sloop en verloedering van buurten, met massaal vertrek van oude Noorderlingen uit het stadsdeel tot gevolg.

De avond werd afgesloten door Erna Berends, lid van het campagneteam van de afdeling, die de insteek van de campagne uitlegde. Ook gaf ze aan hoe leden zelf kunnen helpen deze campagne tot een succes te maken. Dat haar boodschap aankwam, bleek aan het eind van de avond uit de vele aanmeldingen om te helpen flyeren en posters op te hangen.

U bent hier