h

Razend over 3000,- euro voor avondje voorzitten

2 oktober 2006

Razend over 3000,- euro voor avondje voorzitten

De SP-fractie in de deelraad Amsterdam-Centrum is razend over het loon van 3.000 euro dat het stadsdeel betaalde voor het voorzitten van één vergadering.

Op 19 september hield de raad een conferentie over de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De bijeenkomst was georganiseerd onder leiding van PvdA-deelraadslid en voorzitter van de commissie Welzijn Jelle Houtsma. Hij wenste als raadslid zelf aan het debat mee te doen, en huurde daarom een externe dagvoorzitter in voor bijna 3.000 euro.

De SP-fractie vindt een dergelijk bedrag belachelijk, voor een bijeenkomst die amper drie uur duurde. "Des te schrijnender, omdat de bijeenkomst ging over voorzieningen voor gehandicapten en ouderen, die er onder de nieuwe wet niet beter op worden", aldus fractievoorzitter Marnix Bruggeman: "Vaak gaat het om mensen die van zo'n bedrag drie maanden moeten leven".

Op 17 oktober houdt het stadsdeel opnieuw een raadsconferentie, over het onderwerp 'wonen in het centrum'. Deze bijeenkomst zal worden geleid door SP-deelraadslid en voorzitter van de commissie Wonen Joop Lahaise, die hier uiteraard niets voor rekent.

U bent hier