h

Schriftelijke vragen onderwijshuisvesting Zeeburg

18 oktober 2006

Schriftelijke vragen onderwijshuisvesting Zeeburg

Tijdens de periode dat de visie onderwijshuisvesting Zeebrug door de raad in behandeling was heeft de SP enkele malen verzocht om cijfers waardoor het inzichtelijk is hoeveel kinderen van buiten Zeeburg in Zeeburg naar school gaan. Het ging in dit geval specifiek om de scholen in het Oostelijk Havengebied.

Er is in de toelichting aan de Commissie Publiek van 2 oktober 2006 toegezegd dat deze ons toekomen zodra de cijfers van over schooljaar 2006/2007 beschikbaar zijn.

In het rapport van E&S staat een tabel in de bijlage op pagina 20 ‘herkomst van leerlingen 2004 procentueel’. Ook is er een soortgelijke tabel opgenomen in de Basismeetset 2006 uitgegeven door de gemeente Amsterdam, Dienst Onderzoek en Statistiek.

Wij willen graag van de wethouder schriftelijk antwoord op de volgende vragen, betreffende de cijfers over de schooljaren 2000/2001, 2003/2004, 2005/2006:

1. Hoeveel leerlingen zitten er in Zeeburg op school die niet uit Zeeburg afkomstig zijn?

2. Hoeveel leerlingen zitten er per buurt (IJburg, Oostelijk Havengebied, Indische Buurt) in Zeeburg op school die niet uit Zeeburg afkomstig zijn?

3. Hoeveel leerlingen zitten er uitgesplitst per school in Zeeburg op school die niet uit Zeeburg afkomstig zijn?

4. Hoeveel Zeeburgse leerlingen zitten er op de Zeeburgse scholen die niet in dezelfde buurt (IJburg, Oostelijk Havengebied, Indische Buurt) als waar de school zich bevindt wonen?

5. Hoeveel Zeeburgse leerlingen zitten er uitgesplitst per school op de Zeeburgse scholen die niet in dezelfde buurt (IJburg, Oostelijk Havengebied, Indische Buurt) als waar de school zich bevindt wonen?

6. Wanneer kan de SP de meest actuele cijfers, betreffende het schooljaar 2006/2007 verwachten?

Namens de SP Fractie
Helmie Bijleveld
Yvon den Biesen

U bent hier