h

SP wil plan van aanpak overlast en vandalisme rond Poolsterschool

15 oktober 2006

SP wil plan van aanpak overlast en vandalisme rond Poolsterschool

De Poolsterschool in Tuindorp Oostzaan heeft sinds vorig jaar te maken met ernstige overlast. Bijna iedere week wordt de school beklad, worden er ruiten ingegooid of andere vernielingen aangericht. De SP is verbijsterd over dit geweld tegen een onderwijsinstelling en eist van het stadsdeel een plan van aanpak om het vandalisme een halt toe te roepen.

De openbare basisschool, gelegen achter het populaire pierebadje in Tuindorp Oostzaan, zit inmiddels van top tot teen onder de graffiti. Onlangs heeft de schoolleiding een groot hakenkruis laten verwijderen van een van de muren van het gebouw. Geld om het gehele pand schoon te maken is er niet. Er wordt geregeld brand gesticht op het schoolplein. In september ging daarbij een glijbaan in vlammen op. Om te voorkomen dat er ruiten worden ingegooid zijn vorig jaar rolluiken geplaatst. Begin oktober is echter het rolluik voor de ingang dusdanig toegetakeld dat het niet meer omhoog ging en kinderen 's ochtends de school niet in konden.

De SP vindt dat alle kinderen in Noord recht hebben op een veilige school, met intacte speeltoestellen en zonder glas op het schoolplein. De SP-deelraadsfractie zal het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam Noord in de raadsvergadering woensdag vragen hoe de situatie rond de Poolsterschool zo uit de hand heeft kunnen lopen. De SP wil dat het stadsdeel snel met een plan komt om een einde te maken aan de problemen rond de school.

U bent hier