h

Uitslag verkiezingen 22 november 2006

23 november 2006

Uitslag verkiezingen 22 november 2006

Westerpark heeft in groten getale SP gestemd. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2003 stemden al 14,7 % van de stadsdeelbewoners SP; voor de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart was dat 19,9 % en op 22 november 2006 liep het percentage SP-stemmers in Westerpark verder op naar 23,2 %. Dit is het hoogste percentage SP-stemmers van alle stadsdelen in Amsterdam.

Als er nu gemeenteraadsverkiezingen waren geweest dan was de SP bij deze uitslag de tweede partij geworden en zou D66 zijn enige plek hebben moeten afstaan aan het CDA.

De meeste SP-stemmers wonen in de Spaarndammerbuurt en Staatsliedenbuurt. Het opkomstpercentage voor ons stadsdeel bedroeg 69,3%.

Er stonden 6 Amsterdammers op de kandidatenlijst. Zij hebben allen veel stemmen gekregen. Sadet Karabulut bleek in Amsterdam een stemmenkanon te zijn. De nummer 14 op de kandidatenlijst kreeg 3629 stemmen en scoorde daarmee in Amsterdam als de op twee na beste SP'er.

U bent hier