h

Mondelinge vragen

11 januari 2007

Mondelinge vragen

Mondelinge vragen verbreding N236

Onlangs is een actiecomit opgericht tegen de verbreding van de provinciale weg N236 bij Driemond. De SP fractie heeft contact gehad met het actiecomit en met SP fractie van de provinciale staten. Over de rol van het stadsdeel heeft de SP fractie de volgende vragen:

1. Wat is het standpunt van het stadsdeel over de verbreding van de weg?
2. Heeft het stadsdeel alternatieven aangedragen voor dit stuk van de weg, om het sluipverkeer tegen te gaan?
3. De verbreding is volgens de provincie noodzakelijk voor een betere doorstroming, bent u van mening dat het aanpassen van de weg de fileproblematiek oplost?
4. Er zijn vanaf de provinciale weg een aantal toegangswegen voor bewoners langs de weg. Hoe heeft het stadsdeel, of hoe gaat het stadsdeel de belangen van deze bewoners meewegen bij de besprekingen met de provincie over de verbreding van de weg?
5. In het plan voor groot onderhoud 2007-2011 is een bedrag van 312.000 eur aan onderhoudskosten gereserveerd voor het fietspad langs deze weg. (projectnummer P24) Hoe verhoudt zich dat tot de plannen voor verbreding van de weg?
6. In een voorlichtingsbijeenkomst van rijkswaterstaat van vorig jaar, is aangekondigd dat de brug over het Amsterdam rijnkanaal voor groot onderhoud tijdelijk zou worden afgesloten voor autoverkeer. Tot op heden is dat niet gebeurd. Wat is de status van die plannen?

SP Fractie
Amsterdam Zuidoost

U bent hier