h

Chassékerk aan de ketting gelegd

18 februari 2007

Chassékerk aan de ketting gelegd

Zaterdag 17 februari heeft Dago Wellink, lijsttrekker van de SP in de Provincie Noord-Holland, de Chasskerk in de Baarsjes symbolisch aan de ketting gelegd. De SP maakt zich sterk voor het behoud van monumenten in Noord-Holland, dus ook in Amsterdam.

De Chassékerk is een gemeentelijk monument en is altijd het sociaal brandpunt van de buurt geweest. Het bisdom wil de kerk verkopen aan een partner die plannen voor sloop heeft om er aan te verdienen. Een monument sloop je niet maar moet behouden worden voor sociale activiteiten.

Dago Wellink heeft de kerkdeuren dichtgeplakt met tape en pamfletten. Er kwamen veel buurtbewoners op de actie af om die te ondersteunen. Daarnaast hebben SP'ers deur-aan-deur het pamflet verspreid in de buurt.

U bent hier