h

SP zwaait Otapan uit

23 februari 2007

SP zwaait Otapan uit

Het met asbest vervuilde schip Otapan heeft Amsterdam verlaten. Uitgezwaaid door tevreden SP'ers werd het schip om 01.30 uur vrijdagochtend richting IJmuiden gesleept, weg van de 'vertrouwde' kade in Amsterdam-Noord waaraan het bijna acht jaar heeft gelegen.

De SP is erg blij dat de Otapan definitief niet gesaneerd wordt in Noord. De kade waar het schip aan lag, was daar niet geschikt voor en lag bovendien veel te dicht bij een woonwijk. Het schip zal nu door een gecertificeerd bedrijf gesaneerd worden in de Waalhaven in Rotterdam.

SP-deelraadslid in Noord Daniƫl Peters is opgelucht, maar niet euforisch over het vertrek van de Otapan. "Er is natuurlijk vreselijk veel misgegaan rond die boot en de hele gemeenschap mag eraan meebetalen. En ook in Rotterdam zal de SP er scherp het oog op moeten houden dat de sanering op een veilige en verantwoorde manier wordt uitgevoerd", aldus Peters.

U bent hier