h

Deelraad negeert bevolking en kiest voor betaald parkeren

20 april 2007

Deelraad negeert bevolking en kiest voor betaald parkeren

De deelraad van Slotervaart heeft ondanks de massale weerstand van de bevolking besloten betaald parkeren in te voeren. Ook tijdens de deelraadsvergadering bleken veel insprekers tegen dit plan van het stadsdeel te zijn, maar was er vanuit de deelraad geen felle oppositie te horen. De felste tegenstander in de raad bleek PvdA-raadslid Jan Engel te zijn die het plan van zijn eigen bestuur hekelde.

Ondanks dat de SP niet in de deelraad zit, was er wel duidelijk verzet merkbaar. Tweemaal werd er actie gevoerd in de wijk. En bij de raadsvergadering spraken Erik Bobeldijk (voorzitter SP in Nieuw-West) en Laurens Ivens (gemeenteraadslid en buurtbewoner) in. Erik wees vooral op de arrogantie van het bestuur om de wens van de bevolking links te laten liggen. Laurens wees op het gebrek aan politieke noodzaak voor dit onwenselijke plan. Helaas stemde uiteindelijk de PvdA (op Jan Engel na) en GroenLinks in met dit plan waardoor het is aangenomen.

Inspraak Laurens Ivens
Ik ben Laurens Ivens, woon in de Staalmanpleinbuurt en zit voor de SP in de gemeenteraad. Zelf heb ik geen auto, maar zie dat er in mijn wijk geen probleem met parkeeroverlast is. Sterker nog: er zijn parkeerplaatsen te over. Welk probleem moeten we dan oplossen?
Nu hier betaald parkeren invoeren zal betekenen dat dit niet snel meer verdwijnt en dat de buurten iets verder binnenkort ook aan de beurt zijn. Betaald parkeren verspreidt zich als een olievlek over onze stad. De variant waar het bestuur voor kiest is pure geldklopperij. De centrale stad biedt ook voldoende mogelijkheden om gratis parkeren voor bewoners mogelijk te maken. Waarom kiest het bestuur hier niet voor? ParkStad lijkt leidend. Corporaties bepalen hoe onze wijk eruit komt te zien en hoeveel we betalen. Politici lijken volgzaam achter corporaties aan te lopen en de duidelijke mening van de bevolking te negeren. De SP roept de deelraadsleden op te luisteren naar de bewoners en dit onzinnige plan naar de prullenbak te verwijzen!

U bent hier