h

Uitslag enquête Noorlandercomplex

29 april 2007

Uitslag enquête Noorlandercomplex

De SP heeft onderzoek gedaan naar klachten over het onderhoud van woningen in het Noorlandercomplex. Hiervoor hebben SP-ers huis-aan-huis bij de woningen in het Noorlandercomplex aangebeld met n simpele vraag: "Heeft u klachten over het onderhoud van uw woning en zo ja welke?"

We hebben 216 huizen bezocht. Hiervan stonden er 29 leeg. Bij 85 huizen was niemand thuis.

Van de door ons gesproken mensen had 14% geen en 86% wel een klacht. De meest gehoorde klachten waren:

soort klacht %
vocht 46,6
tocht 29,6
lekkage 28,4
slechte keuken 27,3
slechte isolatie 22,7
slechte badcel 19,3

Verder vindt 27,3 % van de klagers dat Eigen Haard niet goed optreedt na klachten en 18,2 % vindt dat ze te weinig informatie krijgt over de plannen met de buurt. Bovendien heeft 17 % zelf zijn / haar woning opgeknapt omdat van Eigen Haard niets te verwachten valt op dit gebied.

Binnenkort zal de SP samen met bewoners de uitslag van de enquête aanbieden aan woningcorporatie Eigen Haard.

U bent hier