h

Betaalbare sportinstuif eindelijk terug in Het Marnix

25 augustus 2007

Betaalbare sportinstuif eindelijk terug in Het Marnix

In sportcomplex Het Marnix komt eindelijk toch een betaalbare sportinstuif. In september begint een inlooptraining, op maandagen en woensdagen van 17.00 tot 18.30, onder leiding van Tom Bruijnen. De sportinstuif is een voortzetting van De Stokerij uit de Eerste Rozendwarsstraat. Dat gebouw moest in 2003 dicht, omdat Stadsdeel Centrum er geen geld meer in wilde steken. Al bij de feestelijke opening van het Marnix voerde de SP samen met bewoners actie voor betaalbaarder sport. Daarna bleef de SP-fractie in deelraad centrum aandringen op terugkeer van een sportinstuif, waar men per keer kan betalen, zoals destijds in De Stokerij.

Het Marnix is alweer een jaar open. Tot nu toe kon er alleen worden gesport met een jaarabonnement van 360. Een fitness jaarabonnement kost zelfs 1.200.-. SP deelraadslid Nelly Duijndam: "Sport dreigt in stadsdeel centrum een luxe te worden. Dertig euro per maand is voor veel mensen te veel, zeker als er meerdere personen uit een huishouden willen sporten. Het stadsdeel wilde er niets aan doen om zaalsport ook voor deze mensen mogelijk te maken. Dank zij het particulier initiatief van Tom Bruijnen, die sportleider was in de oude Stokerij en de inspanningen van de SP is er nu betaalbare sport voor iedereen."
Tijdens de instuif wordt er een kracht- en conditietraining gegeven aan een combi-groep van kinderen, jongeren en volwassenen in twee blokken van drie kwartier. Kinderen van 9-12 jaar mogen mee doen als zij vergezeld worden door een volwassene. De tarieven worden per keer 2 euro voor 9 tot 17 jaar en 3 euro voor 18+.

Voor meer informatie:

Tom Bruijnen:tel: 020 4202646; e-mail: office@sportquest.nl

Nelly Duijndam, raadslid SP stadsdeelraad Centrum
tel. 020 427 84 93 of 06 411 977 13

U bent hier