h

Kom zondag buurttafelen

5 september 2007

Kom zondag buurttafelen

Aanstaande zondag 9 september worden de tien nieuwe buurttafels die op allerlei locaties in Zeeburg zijn neergezet, feestelijk in gebruik genomen. De tafels zijn allemaal ontworpen door Zeeburgse kunstenaars in samenwerking met de bewoners uit de omgeving. De bedoeling is dat de tafels gebruikt gaan worden om met elkaar spelletjes te doen, te praten, eten en drinken, kortom nieuwe ontmoetingsplekken voor de bewoners van de Indische Buurt, Het Oostelijk Havengebied en IJburg. Het gaat om forse tafels, zodat meer mensen kunnen aanschuiven.

Yvon den Biesen (ook wel bekend als duoraadslid voor de SP in Zeeburg) nam twee jaar geleden samen met Geertje Sonnen en Bert de Zeeuw een burgerinitiatief richting deelraad. Bij het realiseren van de buurttafels hebben zij veel steun gekregen van Onno van den Muysenberg, beleidsmedewerker van het stadsdeel.Het buurttafelen begint om 12.00 uur bij de buurttafel in de Bogortuin op het Java-eiland en eindigt na een fietstocht langs alle tafels om 17.30 uur op de hoek Vennepluimstraat/Mattenbiesstraat op IJburg. Hieronder de buurttafel aan het Sumatraplantsoen, die ontworpen is door Carmela Bogman. Zo te zien wordt hij al goed gebruikt.

Meer informatie is te vinden op www.buurttafels.nl

U bent hier