h

SP eist duidelijkheid over schimmige onderhandelingen Centrum

28 september 2007

SP eist duidelijkheid over schimmige onderhandelingen Centrum

Met verbijstering heeft de SP via een persverklaring kennis genomen van het feit dat PvdA en GroenLinks toch verder gaan met de VVD in het bestuur van stadsdeel Centrum. De VVD stapte uit de coalitie en lijkt daar nu voor te worden beloond door een aanvulling en aanscherping van het programakkoord.

De SP vindt het onbegrijpelijk dat de besprekingen voor bewoners en kiezers achter gesloten deuren hebben plaatsgevonden. Bovendien had de SP op eerlijke onderhandelingen gehoopt waarbij ook andere mogelijke coalities bekeken zouden worden. De SP eist met spoed bekendmaking van de concessies die gedaan zijn aan de VVD en duidelijkheid over de onderhandelingen.

Gebleken is dat de fracties van de PvdA en GroenLinks in Stadsdeel Centrum onder druk staan van hun partijgenoten van de Centrale Stad. De SP vindt het vreemd dat wel de wethouders van de Centrale Stad mee mochten praten over de coalitie, maar de grootste oppositiepartij in het Centrum niet geraadpleegd is.

Inhoudelijk kunnen we wegens gebrek aan informatie nu nog niet reageren op dit nieuwe akkoord, maar we zullen in elk geval in de deelraadsvergadering op 4 oktober daar op terug komen.

U bent hier