h

Geen nieuw stadsdeelkantoor aan de Sloterplas

7 oktober 2007

Geen nieuw stadsdeelkantoor aan de Sloterplas

Al enkele weken verzamelt de SP in samenwerking met verontruste bewoners en de Vereniging Vrienden van de Sloterplas protest handtekeningen tegen de bouw van een stadsdeelkantoor aan de Sloterplas in Osdorp. Binnen korte tijd werd het getal van 1000 al overschreden. Daar konden vandaag weer enkele honderden worden bijgeteld. De SP en de Vereniging Vrienden van de Sloterplas bezochten de Parkstadrun. Met spandoeken en posters langs de looproute werden lopers (waaronder veel politici die meedongen naar de prijs "De snelste politicus van Amsterdam") en publiek op het protest gewezen. Enkele honderden protesthandtekeningen waren het welverdiende resultaat.

Wilt u ook uw protest laten horen? Mail dan: "Ja, ik ben tegen een nieuw Stadsdeelkantoor aan de Sloterplas" en uw voornaam, achternaam en stadsdeel naar amsterdamnieuwwest@sp.nl

Stadsdeel Osdorp heeft het voornemen een nieuw stadsdeelkantoor te bouwen op het schiereiland in de Sloterplas. Bewoners en de SP hebben daar grote bezwaren tegen. De oevers van de Sloterplas zijn groen en moeten groen blijven. Het prachtige oevergebied mag niet ontsierd worden door een kantoorgebouw dat dan ook nog een groot deel van de park en recreatie functie teniet zal doen.

De SP stelt zich op het standpunt dat er in Osdorp meer dan genoeg lege kantoorruimte is die door het stadsdeel kan worden benut. Nieuwbouw op deze prachtige plek is dus niet nodig.

U bent hier