h

Schijn van belangenverstrengeling bij nieuwe aanbieder welzijnswerk

22 oktober 2007

Schijn van belangenverstrengeling bij nieuwe aanbieder welzijnswerk

De B&A groep is de hoofdaannemer van het consortium Civic Zeeburg. Zij heeft de aanbestedingsprocedure gewonnen en gaat vanaf 1 januari 2008 het welzijnswerk in stadsdeel Zeeburg uitvoeren. De B&A groep speelde ook een belangrijke rol op het gebied van welzijn in andere stadsdelen. Hierdoor is er volgens de SP sprake van schijn van belangenverstrengeling.

De B&A groep heeft, als ingehuurd extern adviesbureau, inzage in welzijnsdossiers van andere stadsdelen. Zoals Bos en Lommer, Slotervaart, Osdorp en Geuzenveld. B&A heeft in deze vier stadsdelen inzage in alle inhoudelijke verslaglegging op het gebied van welzijn. De welzijnsorganisatie in deze stadsdelen is Impuls. Impuls is ook n van de partijen die een offerte hebben uitgebracht in de openbare aanbesteding van Zeeburg.

Wethouder Ayhan Yalin van stadsdeel Bos en Lommer is voorzitter van de vier bovenstaande stadsdelen in het overleg met de stichting Welzijn Westelijke Tuinsteden Impuls. De SP heeft vernomen dat dhr. Yalin inmiddels namens deze stadsdelen de samenwerking met de B&A Groep heeft beindigd in verband met de mogelijke belangenverstrengeling.

De SP stelt hierover vragen aan het dagelijks bestuur. In de raadsvergadering van a.s. dinsdag, 23 oktober zal het dagelijks bestuur antwoorden.

Zie hier het bericht van 23 oktober hierover in het Parool.

U bent hier