h

SP pakt uit op de Dappermarkt

23 oktober 2007

SP pakt uit op de Dappermarkt

De SP staat de laatste maanden vrijwel iedere zaterdag met de marktkraam op de Dappermarkt. Zo word je een bekend gezicht in de buurt en dat betaalt zich vanzelf terug. Steeds meer mensen weten de weg naar ons te vinden, om te tekenen tegen de afbraak van de Thuiszorg, te tekenen om onze jongens terug te krijgen uit Afghanistan en te tekenen voor een referendum over het Europese verdrag. Maar ook voor gewoon een gesprekje of vragen over onze partij.

Dat kan natuurlijk alleen dankzij onze actieve leden die bereid zijn om de kraam op te tuigen en het publiek te woord te staan.

Hier geldt het motto: Vele handen maken licht werk en dat is ook een kwestie van solidariteit. Zo werken de leden van Oost/Watergraafsmeer en Zeeburg al een tijd lang goed samen met elkaar.

Om 12:00 uur kwam Harry van Bommel ons helpen. Een cameraploeg van de Canadese televisie nam alles op en verzekerde ons dat de uitzending de hele wereld over zal gaan. Ondertussen werd het steeds drukker op de markt. Velen spraken Harry aan, terwijl de anderen druk in de weer waren met het verspreiden van de Afghanistan krant of het inzamelen van handtekeningen.

Aan het einde van de dag kon de balans worden opgemaakt. Er waren in totaal 1.200 exemplaren van de krant uitgedeeld en honderden hadden getekend voor de diverse acties.

Belangrijker is misschien nog wel dat velen onze aanwezigheid hebben opgemerkt, m.a.w. de SP is altijd onder de mensen en niet alleen in het weekend voor de verkiezingen. Bedankt Ellen, Lex, Helmie, Erik, Guido, Mo, Ronald, Mira, Karen, Maureen, Sybille, Roy, Harry en Marlon (excuses als ik iemand ben vergeten). Het was een mooi dag met elkaar en er is veel goed werk verricht.

De opnames van CBC zullen binnenkort op de SP site te zien zijn. Wij berichten hier nog over.

U bent hier