h

Extra miljoenen nieuw stadsdeelskantoor Oud-West is geldverspilling

9 november 2007

Extra miljoenen nieuw stadsdeelskantoor Oud-West is geldverspilling

De SP Oud-West is verbijsterd dat het nieuwe stadsdeelkantoor geen 18 maar 26,5 miljoen gaat kosten en heeft dan ook als enige partij tegen dit voorstel gestemd. Het voorstel van de SP om een nieuw en soberder ontwerp te maken, werd van de hand gewezen. Fractievoorzitter Leen Beukelaar: "De raad heeft zichzelf klem gezet. De overeenkomsten met Scha en Rochedale zijn gesloten toen de wethouder al wist dat het veel meer zou gaan kosten. Nu zijn die overeenkomsten een belangrijke reden om alternatieven uit te sluiten. Wij hebben regelmatig gewaarschuwd geen besluiten te nemen voor het hele plaatje compleet was."

De SP is vanaf het begin tegenstander van de bouw van een nieuw stadsdeelkantoor geweest. Het is aan de bewoners niet uit te leggen dat er een per inwoner ruim 800 kostend gebouw moet komen, terwijl het bestaande kantoor nog geen 18 jaar oud is.

Beukelaar: "Als overtuigd tegenstander van de deelraden heeft de SP het altijd al geldverspilling gevonden. We verwachten dat kleine stadsdelen als Oud-West op niet al te lange termijn zullen gaan fuseren. Dat maakt dit stadsdeelkantoor overbodig."

De SP vindt het ook onacceptabel dat de bewoners nu pas worden genformeerd en op geen enkele wijze meer invloed kunnen uitoefenen. Gisterenavond stemde de deelraad in met de extra uitgave.

U bent hier