h

Stop uitbreiding sloop Nieuwendam-Noord

28 november 2007

Stop uitbreiding sloop Nieuwendam-Noord

De SP is een actie begonnen tegen de uitbreiding van de sloopplannen voor Nieuwendam-Noord. Met een bewonersenquête onderzoeken we de komende weken of er voldoende draagvlak voor de plannen is.

Er vindt grootschalige stedelijke vernieuwing plaats in Nieuwendam-Noord. Het winkelcentrum is al helemaal leeg en klaar om gesloopt te worden. Binnenkort zullen er ook meerdere flats met de grond gelijk gemaakt worden. Vele betaalbare gezinswoningen zullen door deze plannen verdwijnen en bij nieuwbouw komt er maar een klein gedeelte sociale huur terug.

De SP heeft al grote bezwaren tegen deze bestaande plannen. Maar de corporaties Het Oosten en Rochdale vonden het blijkbaar nog niet genoeg. Zij willen de sloopplannen fors uitbreiden.

De SP is nu begonnen met een bewonersenquête in de buurt. Hierin wordt de bewoners eindelijk eens gevraagd wat zij van de plannen vinden. Als de uitkomsten van de enquête bekend zijn zal er een bewonersbijeenkomst georganiseerd worden. Als de bewoners tegen de onnodige sloop blijken te zijn, zal de SP hen helpen hiertegen een vuist te maken.

U bent hier