h

Bewoners tegen openstellen stegen

13 december 2007

Bewoners tegen openstellen stegen

"We verwachten dat er weer geplast, gepoept, gekotst, gebruikt en gedeald gaat worden" als het plan van stadsdeel centrum om afgesloten stegen in de oude binnenstad open te stellen, doorgaat. "De stegen zijn niet voor niets afgesloten, zo blijven ze naald en troep vrij". Dit zijn enkele reacties uit de enqute die het stegen comit Burgwallen e.o. samen met SP Centrum heeft gehouden onder ruim 400 stegen-bewoners. Tegelijkertijd ondertekenden 120 bewoners een petitie tegen het open stellen van de stegen. Donderdag 13 december werden de enqutes en de petitie aan Erik Koldenhof, wethouder Openbare Ruimte en Verkeer, aangeboden.

Zeker zestig mensen waren aanwezig bij de presentatie van de enquêtes en de petitie in de Stopera. Ze zijn boos omdat zij niet betrokken zijn bij het onzalige plan van het stadsdeel.

Van de ruim 400 verspreide enquêtes zijn er 125 ingevuld terug gekomen. 123 mensen zijn tegen het open stellen van de stegen; slechts 2 bewoners zijn er voor. Eric Koldenhof beloofde de petitie en de uitslag van de enquête "serieus" mee te nemen in de uitwerking van de plannen om de stegen weer open te stellen.

Deelraadslid voor de SP, Andrea Niessen, die nauw betrokken was bij de stegen-actie, zal een stegen-notitie indienen, die in januari in de Commissie Openbare Ruimte en Verkeer besproken zal worden.

Voor meer informatie: Andrea Niessen, deelraadslid voor SP Centrum: 06-30383966 email andreaniessen@orange.nl

U bent hier