h

Aan echt sociaal beleid werkt de SP graag mee

18 januari 2008

Aan echt sociaal beleid werkt de SP graag mee

De SP heeft aangegeven mee te willen besturen in stadsdeel Oost-Watergraafsmeer als zowel PvdA als Meerbelangen ook bereid zijn echt sociaal beleid te gaan voeren. Deze partijen willen graag het huidige beleid zoveel mogelijk voortzetten, maar zoeken een derde partij na het opstappen van GroenLinks uit het college. SP-fractievoorzitter Karen Wegner: "Als de SP in dit gat springt, is dat uitsluitend omdat we er zeker van zijn dat de bewoners er in dit stadsdeel beter van worden."

Maandagavond is een SP delegatie van SP Oost-Watergraafsmeer het eerste gesprek met de overgebleven coalitiepartners aangegaan. Naast dat hierbij over de procedure gesproken werd heeft de SP kenbaar gemaakt dat de bewoners van het stadsdeel wel daadwerkelijk dienen te merken dat een nieuw stadsdeelbestuur aantreedt. Wegner: "Bewoners van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer kunnen er alleen maar beter van worden als betaalbare woningen en armoedebestrijding ook werkelijk aandacht gaan krijgen. Als de WMO niet langer als een kans gezien wordt, maar als een gigantisch onding die ons er toe dwingt een groot vangnet te creren voor alle mensen die buiten de boot dreigen te vallen. Met GroenLinks in het stadsbestuur bleven deze onderwerpen onderbelicht. Willen PvdA en Meerbelangen dit met de SP wel ten uitvoer brengen?."

Echt sociaal beleid in dit stadsdeel, dat zou kunnen met PvdA, GroenLinks en de SP samen. Die kans heeft PvdA 2 jaar geleden helaas laten liggen. Na n gesprek wisselde de PvdA de SP met het grootste gemak in voor Meerbelangen.
Hoe sociaal wil de PvdA nu zijn? Naast gesprekken met de SP, worden er ook gesprekken gevoerd met de gelegenheidsgroep G4, die bestaat uit VVD (2 zetels), D66 (1 zetel) en CDA (1 zetel) Wil de PvdA wel een linkse keuze maken? Of wil de PvdA vooral kijken wat het beste uitkomt voor deze partij? Wegner: ?Voorlopig zijn we geduldig, de onderhandelingen zijn tenslotte nog maar net begonnen. De SP is er klaar voor! Waarvoor? Voor een werkelijk sociaal gezicht in Oost."

U bent hier