h

Bomenkap in de Javastraat of niet?

25 januari 2008

Bomenkap in de Javastraat of niet?

Donderdag 24 januari diende bij de Raad van State een zitting voor het behoud van de bomen in de Javastraat. Actievoerders die zich verzetten tegen het kappen van de bomen hebben de rechtszaak aangespannen. Zij wijzen erop dat hun bezwaren tegen het kappen van de bomen niet serieus zijn behandeld door het stadsdeel Zeeburg.

Het stond allang vast dat de bomen omgehakt zouden worden. Het stadsdeel heeft mooi klinkende beleidsplannen, zoals het Groenbeleidsplan, maar in de praktijk houdt men zich hier niet aan. Het kappen van de bomen in de Javastraat heeft namelijk niets te maken met het groen-beleid, maar met het binnenhalen van Europese subsidie.

Ook is er donderdag in de Javastraat zelf actie gevoerd voor het behoud van de bomen en zijn er spandoeken in de bomen gehangen: Kap met de Kap!
Naar verwachting wordt er maandagochtend door de Raad van State uitspraak gedaan. Dan zal duidelijk zijn of de kettingzagen opgeborgen mogen worden of niet. Zodra er meer bekend is zullen wij dat melden.

U bent hier