h

Stadsdeelvoorzitter prijst grote ondernemers in nieuwjaarsrede

14 januari 2008

Stadsdeelvoorzitter prijst grote ondernemers in nieuwjaarsrede

De SP is onaangenaam verrast door delen van de toespraak van stadsdeelvoorzitter Rob Post tijdens de nieuwjaarsreceptie vrijdag in het stadsdeelhuis. Naast de vele actieve vrijwilligers in Noord prees Post met naam en toenaam de grote ondernemers die de nieuwe dure Noordse wijk Overhoeks bouwen.

“Hier ziet u een foto van het informatiecentrum Overhoeks, over het gebied waar de nieuwe woonwijk Overhoeks komt. Die gaan we in 2008 verder ontwikkelen, samen met ING, Ymere, Vesteda en natuurlijk Shell”, zei de stadsdeelvoorzitter tijdens de receptie, zich wendend tot de aanwezige vertegenwoordigers van de bedrijven. Een opmerkelijke en ongepaste uitspraak, vindt SP-fractievoorzitter Daniël Peters. “Dat hij een aardig woordje over heeft voor partners van het stadsdeel bij het slaan van een eerste paal, kan ik begrijpen. Maar op een openbare nieuwjaarsreceptie voor alle Noorderlingen reclame maken voor die miljoenenbedrijven gaat ons te ver”, zegt Peters. “Die firma’s doen niets anders dan hun dagelijkse werk: ze ontwikkelen een gebied en daar verdienen ze forse sommen geld mee. Bovendien, waarom noemt hij niet alle bedrijven waarmee Noord op dit moment projecten uitvoert?”

De SP heeft in de deelraad al vaker gewezen op de overdreven vriendelijke houding van het Dagelijks Bestuur tegenover juist de ontwikkelaars van de wijk Overhoeks aan de noordelijke IJ-oever. Zo stelde stadsdeelvoorzitter Post begin 2007 voor om 40.000 euro aan Ymere en ING te doneren voor een promotiehuisje voor Overhoeks. De SP vond en vindt dat de ontwikkelaars genoeg geld verdienen met de verkoop van de huizen op Overhoeks en dus zelf de promotie van de wijk op zich moeten nemen.

U bent hier