h

Behoud cultuurhistorische gebouwen

20 februari 2008

Behoud cultuurhistorische gebouwen

De SP heeft er samen met de VVD voor gezorgd dat de Schoolstraat aan n kant van sloop is gered en wil nu ook de andere kant redden. De Schoolstraat is een schilderachtig straatje bij het Vondelpark, het zou jammer zijn als dit verloren zou gaan.

Ook Vinkzicht, achter Blokker in de Kinkerstraat, wil de SP van sloop redden. Het stond te verloederen en dan mag het gesloopt. In ieder geval blijven nu de voorgevels behouden. Mogelijk wordt het wel verpest door dakopbouw. Er is een monumentaanvraag ingediend. Ook wil de SP er graag woningen in plaats van een vier sterren hotel.

De SP heeft de plannen van Vinkzicht op de raadsvergadering geagendeerd, helaas hadden de PvdA en VVD zich voor de plannen van hotel uitgesproken. "Met 8 tegen 9. Dus de woningen hadden bijna behouden kunnen worden" zegt SP-deelraadslid Gabi Choma teleurgesteld. De deelraad geeft opnieuw niet thuis aan de actieve bewonersgroep.

U bent hier