h

De Hallen zijn te groot

20 februari 2008

De Hallen zijn te groot

De deelraad Oud-West heeft besloten een groot uitgaanscentrum midden in
een rustige woonwijk te gaan bouwen. De Hallen komen er, de verbouwing van de oude tramremise is nu begonnen. De plannen die de bewoners oorspronkelijk hadden, legde de deelraad naast zich neer. De daaropvolgende periode van strijd heeft het niet kunnen tegenhouden.

De buurt was erop tegen omdat het geluidsoverlast en slechte luchtkwaliteit voor de buurt zal gaan geven. De Hallen biedt ruimte voor dagelijks bijna zesduizend bezoekers. Die moeten allemaal door die kleine straatjes, moeten er hun fietsen kwijt. Bovendien is er maar zes zeven meter tussen het uitgaanscentrum en slaapkamerramen.

Protesterende bewoners zijn op een zijspoor gezet. De SP heeft hen aldoor gesteund. Alleen de SP is tegen de bouw van dit uitgaanscentrum. "We hebben niets tegen cultuur, maar dit is te groot" legt SP-deelraadslid Gabi Choma uit. Ondertussen is er in Oud-West geen sportzaal, geen jeugdhonk. Jongeren kunnen ook wel in De Hallen terecht, maar niet zoals bij een jeugdhonk, dat ze zelfstandige activiteiten kunnen ontplooien. De Hallen is te groot. Vlakbij Oud-West is genoeg uitgaansgelegenheid, zoals het Leidseplein.

Nu het na veel protest er toch van komt, zal de SP zich inzetten om de schade zo klein mogelijk te houden. Zo heeft de SP voorgesteld dat de late sluitingstijd van 5 uur 's nachts wordt beperkt tot een paar dagen per week. Dit kan pas uitgebreid worden als het geen overlast veroorzaakt, om op deze manier de ondernemers te motiveren. We hebben de indruk dat de ondernemer met minder toekan, dan nu is afgegeven. Verder heeft de SP voorgesteld dat er dubbele beglazing komt van woningen in de buurt.

Voor meer informatie onafhankelijke bewonersgroep: zie www.ronddehallen.nl

U bent hier